Review – Segotep GP600G 500W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 November, 2016.

Analiza exterioara

 

Segotep GP600G este livrata intr-o cutie viu colorata pe care avem afisate cateva dintre cele mai importante dotari ale sursei. Pe langa nelipsitele greseli de ortografie, ne atrag atentia folosirea de capacitori certificati pentru pentru o temperatura de functionare de 105 grade C precum si convertoarele DC-DC cu LLC, dotari pe care nu le intalnim deobicei pe surse din aceasta gama de pret.

In afara de sursa, in pachet mai gasim cablul de alimentare, suruburi, cativa soricei precum si un ghid de utilizare… in chineza.

 

3

4

6

 

Sursa nu iese cu nimic in evidenta, singurul aspect care intrerupe cat de cat monotonia fiind eticheta galbena. Segotep GP600G nu are o arhitectura modulara, asadar avem de-a face doar cu cabluri fixe: un cablu ATX cu 24 de pini, unul cu 4+4 pini pentru alimentarea procesorului, 2 x PCI-Express cu 6+2 pini pe un singur cablu, 5 conectori SATA si 3 conectori MOLEX cu 4 pini. Cablurile sunt suficient de lungi pentru majoritatea carcaselor de pe piata, insa as fi preferat includerea unui cablu PCI-Express in plus pentru a diviza incarcarea pe linia de alimentare a placilor video mai ales in conditiile in care exista pe piata placi video cu 3 mufe PCI-Express (Hall Of Fame, Lightning, etc).

 

7

8

5

 

Pe una din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice – linia de +12v are o configuratie single-rail, putand furniza aproape toate puterea sursei, mai exact 41A (492W). Rail-urile de +3.3 si +5v sunt derivate DC-to-DC din +12v fiind cotate la 16A si – respectiv – 15A, impreuna putand livra un maxim de 103W, fiind mai mult decat suficiente tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v.

Din cate putem observa, GP600G are exact aceleasi specificatii ca si GP600T, fratele sau mai mare ce are certificare 80PLUS Titanium. Tinand cont ca platforma este fabricata in-house tind sa cred ca modelele de 500W certificate Gold, Platinum si Titanium impart aceeasi topologie, diferentele intre ele constand in calitatea si toleranta componentelor folosite.

 

1

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Segotep GP600G 500W

  1. Christian a scris pe:

    Dar despre tempaturi…sau nu am vazut eu

  2. Viewstar a scris pe:

    Multumesc pentru review, chiar urmaream sursa asta de cateva zile, pentru un sistem ce urmeaza a fi achizitionat saptamana asta si eram putin in dubii fix datorita pretului neobisnuit de mic pentru ce oferea pe hartie. S-a nimerit perfect.

  3. Radu a scris pe:

    Daca vreti sa testati surse de ce nu masurati eficenta cu un clampmetru de citent continu. Sunt clampetre care pot masura si 1mA. Sau un alt parametru foarte util este brumul tensiunii de iesire care se poate masura cu un voltmetru special/dedicat sau cu un osciloscop cu intrare izolata galvanic

  4. matose Post author a scris pe:

    Nu poti folosi clampmetru si osciloscop pentru a masura daca sarcina indusa nu este fixa, ceea ce este imposibil de realizat cu un sistem. Daca aveam un ATE (Chroma, SunMoon, etc) alta era treaba, dar in cazul de fata lucram si noi cu cea avem

  5. Cristian a scris pe:

    Deci pentru un muritor de rand, caruia nu-i pasa de Bronze, Silver, Gold, functionare 24/7, etc.

    Intre asta si Seasonic S12II-520 Bronze? Putere au ambele destula pentru un i5 si 1060, pretul e cam acelasi in functie de care e la oferta saptamana asta.
    Eu as merge pe Seasonic pt garantia de 5 ani, fata de 3 ani la Segotep.

    Ce recomandati?

  6. Vasile a scris pe:

    De ce la sursele ptr PC nu se specifica clasa de eficienta energetica ?http://www.cui.com/efficiency-standards . Simbolul CE pare sa vina de la China Export http://www.icomuk.co.uk/News_Article/3794/17103/

Lasa-ne un comentariu: