Review – Segotep GP600G 500W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 November, 2016.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interiorul lui GP600G este un model cu turatie redusa fabricat de DWPH, modelul exact fiind EFS-12E12L. Desi sursa nu are un mod semi-pasiv de functionare, nu putem spune ca i-am simti lipsa. Eficienta ridicata i-a permis producatorului sa seteze o turatie redusa pentru ventilator, aceasta mentinandu-se chiar si cand depasim cei 500W de pe eticheta. O sursa destul de silentioasa, cu alte cuvinte.

 

10

 

Aruncand o privire rapida sub capota putem observa faptul ca interiorul este usor diferit fata de cel al lui GP600T (Titanium) dar identic cu cel al lui GP600P (Platinum). Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor GP600G are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB-uri vertical situate intre condensatorii de filtraj din secundar si firele fixate in PCB. Pentru a mentine pretul redus si pentru a creste usor eficienta, Segotep nu a folosit conexiuni modulare la acest model.

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, de provenienta taiwaneza: CapXon, atat in primar cat si in secundar. Putem vedea pe PCB-ul modular si cativa condensatori solizi polimerici, din nou un lucru nemaintalnit in acest segment de pret.

PCB-ul are un aspect aerisit iar componentele sunt de calitate: bobine cu pierdere redusa si transformatoare TDK supradimensionate pentru o putere de 700W. La o prima vedere daca nu as fi stiut pretul si puterea, cu siguranta as fi pariat pe o putere de 600-700W si un pret de 300-400 lei si as fi gresit. Hai sa vedem daca si comportamentul sau se ridica la acest nivel.

 

12

13

9

11

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Segotep GP600G 500W

 1. Christian a scris pe:

  Dar despre tempaturi…sau nu am vazut eu

 2. Viewstar a scris pe:

  Multumesc pentru review, chiar urmaream sursa asta de cateva zile, pentru un sistem ce urmeaza a fi achizitionat saptamana asta si eram putin in dubii fix datorita pretului neobisnuit de mic pentru ce oferea pe hartie. S-a nimerit perfect.

 3. Radu a scris pe:

  Daca vreti sa testati surse de ce nu masurati eficenta cu un clampmetru de citent continu. Sunt clampetre care pot masura si 1mA. Sau un alt parametru foarte util este brumul tensiunii de iesire care se poate masura cu un voltmetru special/dedicat sau cu un osciloscop cu intrare izolata galvanic

 4. matose Post author a scris pe:

  Nu poti folosi clampmetru si osciloscop pentru a masura daca sarcina indusa nu este fixa, ceea ce este imposibil de realizat cu un sistem. Daca aveam un ATE (Chroma, SunMoon, etc) alta era treaba, dar in cazul de fata lucram si noi cu cea avem

 5. Cristian a scris pe:

  Deci pentru un muritor de rand, caruia nu-i pasa de Bronze, Silver, Gold, functionare 24/7, etc.

  Intre asta si Seasonic S12II-520 Bronze? Putere au ambele destula pentru un i5 si 1060, pretul e cam acelasi in functie de care e la oferta saptamana asta.
  Eu as merge pe Seasonic pt garantia de 5 ani, fata de 3 ani la Segotep.

  Ce recomandati?

 6. Vasile a scris pe:

  De ce la sursele ptr PC nu se specifica clasa de eficienta energetica ?http://www.cui.com/efficiency-standards . Simbolul CE pare sa vina de la China Export http://www.icomuk.co.uk/News_Article/3794/17103/

Lasa-ne un comentariu: