Sharkoon M30 RGB

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 July, 2023.

Concluzii

 

In partea de final a prezentarii lui Sharkoon M30 RGB pot spune cu siguranta ca producatorul german a reusit sa aduca pe piata un mid-tower calitativ pentru segmentul entry-level vizat. Design-ul simplu al carcasei, impreuna cu panoul lateral din sticla securizata, ce expune tot interiorul, o ajuta sa se remarce prin eleganta si simplitatea sa din multimea de produse disponibile in acest segment.

Masca frontala maximizeaza suprafata de captare a aerului prin forma rotungita a marginilor, cat si prin perforatiile generos dispuse aici. Zona de control tine pasul cu nevoile moderne, astfel incat avem la dispozitie un port Type-C pentru incarcarea telefonul mobil sau pentru un stick USB dotat cu acest conector. Tot de aici se pot seta cele 14 moduri de iluminare, sau putem dezactiva partea de iluminare daca ne dorim asta.

Desi Sharkoon M30 RGB include doua ventilatoare proprietare SilentStorm PWM, de partea de iluminare se ocupa doar cel din spate. Interiorul ofera spatiu pentru instalarea a inca 5 ventilatoare (producatorul ofera si ca stand alone ventilatorul frontal SilentStorm BW120 PWM, iar pretul recomandat al acestuia este de €8.99) dar si radiatoare sau AIO-uri de 360mm. Am apreciat modul in care sinele pentru radiator sunt amplasate spre exterior, minimizand pe cat posibil sansele ca acesta sa se blocheze in memorii. Totusi, ca de fiecare data, e bine sa fim precauti si sa avem in minte componentele pe care dorim sa le instalam in interior si sa verificam compatibilitatea ascestora.

Partea de stocare acopera nevoile unui sistem mainstream, avand spatiu pentru 2 unitati de 2.5″, atat pe tray-ul placii de baza, cat si pe masca sursei. Depinde insa cum dorim sa pozitionam placa video. Pentru instalarea acesteia pe orizontala este necesara achizitionarea unui riser separat dezvoltat de catre producator. Cum am mai spus, costul unui astfel de kit se invarte in jurul sumei de 180 lei, iar daca vreti sa vedeti cum arata puteti da click aici. Totodata, placa video are sustinerea necesara pentru a putea fi etalata, multumita bracket-ul modular din pachetul de accesorii.

Disponibilitatea acestui model este limitata in acest moment pe piata din Romania, distribuitorii urmand sa-si actualizeze oferta in cursul lunilor ce urmeaza, insa pretul recomandat de producator pentru Sharkoon M30 RGB este de €79.90, adica avem de-a face cu un produs cu un bun raport pret / calitate (dotari), lucru cu care Sharkoon ne-a obisnuit de-a lungul timpului.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: