Silverstone Kublai KL-05Q – Prezentare

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 July, 2015.

Concluzii

 
Din ce am vazut pana acum, am putea concluziona ca Silverstone Kublai KL-05Q este carcasa ideala, nu-i asa? Ei bine, asa cum era de asteptat, lucrurile nu stau chiar asa. Reducerea pretului implica intotdeuna si o serie de compromisuri, indiferent de industrie sau produs. Prin urmare, si in constructia lui Kublai KL-05 s-au facut o serie de compromisuri.

Probabil cele mai evidente sunt cele legate de materialele alese pentru constructia carcasei – Silverstone Kublai KL-05Q este construita in jurul unui schelet de otel, in timp ce masca frontala si latura superioara sunt construite din plastic. De asemenea, sinele pe care montam hard disk-urile sunt construite integral din plastic.

Urmeaza apoi compromisurile facute la capitolul finisaje – filtrul de praf de pe latura inferioara nu este montat pe o rama si se poate indoi usor, lasand astfel aerul sa intre in carcasa, De asemenea, filtrul de praf de pe masca frontala este foarte fin si subtire si va fi greu de curatat fara sa ii afectam integritatea. nu in ultimul rand, faptul ca fiecare cusca pentru hard-disk-uri este prinsa doar in doua thumb screws ar putea duce la apritia unor vibratii nedorite in carcasa.

Este clar ca s-au facut niste compromisuri, prin urmare cei aflati in cautarea unei carcase high-end vor trebui sa se orienteze inspre alt model. Pe de alta parte, Silverstone Kublai KL-05Q ofera uimitor de multe dotari pentru o carcasa de ~340 RON. In primul rand, putem monta suficient de multe ventilatoare pentru a raci un Tri SLI de GTA 480. In al doilea rand, putem monta un radiator de 240 sau 280mm pe latura superioara fara sa renuntam la nimic.

Nu in ultimul rand, gasim o serie intreaga de detalii de finete pe care deobicei le vedem pe carcase mai scumpe – motherboard tray decupat, lacase pentru SSD-uri pe spatele acestuia, thumb screws pentru ambele laterale ale carcasei, material fonoabsorbant pe trei laturi, suficiente fante pentru wiremanagement s.a.m.d.

Da, Silverstone Kublai KL-05Q implica o serie de compromisuri. Dar pentru cei aflati in cautarea unei carcase ieftine dar dotate, poate reprezenta o alegere inspirata, datorita dotarilor pe care deobicei le regasim doar pe modele mai costisitoare.

 
Outro

Comentarii

3 comentarii la: Silverstone Kublai KL-05Q – Prezentare

  1. Jedimind a scris pe:

    Pentru carcase este foarte util un video review, poate chiar si cu un sistem montat in ele, cum se incadreaza un radioator de 240, etc…

  2. Ovidiu a scris pe:

    OK carcasa, dar cand ma gandesc ca acum cativa ani cumparam de aceiasi bani carcasa Lian-Li complet din aluminiu.

  3. NiRaSt a scris pe:

    incercati sa puneti mana pe un silverstone milo ml08/ raven rvz02 (aceeasi marie cu alta palarie) cand apar.

Lasa-ne un comentariu: