Prezentare – Alienware AW2720HF Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, in 29 September, 2020.

Concluzii

 
Progresul tehnologic… progresul tehnologic, dragii mei, este motivul pentru care acest site exista. De la bun inceput, am fost interesati de un singur lucru – performanta. Si da, recunosc, toate aspectele care intra in constructia unei configuratii perfecte nu ne interesau in urma cu multi ani, cand am pus bazele LAB501.

Recunosc, eu unul eram suta la suta dedicat performantei procesorului si implicit a subansamblului memorie RAM / controller, astfel incat primele articole pe care eu personal le-am scris pe acest site, au fost scrise de pe un monitor CRT cu o diagonala de 15″ si rezolutia 800×600. Timpul a trecut insa, iar eu am invatat cat de important este monitorul pe care il folosesti, drept urmare m-am orientat inspre panouri IPS cu performante cat mai ridicate.

Acestea nu erau insa si cele mai potrivite pentru gaming, iar eu m-am multumit cu asta, pentru ca am o varsta si nu sunt un gamer fanatic, care petrece o buna parte din zi in shooter-e, astfel incat rata de refresh sa conteze atat de mult. Sau cel putin asta gandeam, pana am testat in iarna, la CES, cateva monitoare cu rate de refresh de 240 sau 360Hz, iar experienta mea ludica s-a transformat complet.

Tot spiritul competitiv pe care il aveam cu multi ani in urma a revenit. Fiecare headshot, fiecare frag a capatat o alta importanta. Si mai mult decat atat, mi s-a demonstrat ca ok… am o varsta… nu mai am aceeasi acuitate vizuala si poate nu mai am aceleasi reflexe ca acum 20 de ani. Dar hardware-ul potrivit, in acest caz un monitor de 240Hz, suplineste in parte aceste neajunsuri, astfel incat zeci de ani dupa ce jucam primele jocuri, spiritul acela curios, orgolios, doritor de mai mult, s-a intors chiar si in cazul meu, facandu-ma sa vreau sa fiu mai bun.

Si exact acest efect l-a avut Alienware AW2720HF asupra mea. In primul rand, a trecut de inspectia mea tehnica viguroasa – este un IPS potrivit pentru editare foto? Da, este – “personalitatea” tehnica a panoului este absolut superba. Apoi, m-a luat usor de mana, sigur pe el, dar fara a fi coplesitor si m-a purtat prin jocurile preferate, unde am obtinut in fiecare caz rezultate mai bune decat obtin in mod normal.

Demonstrandu-mi parca, intr-un mod elegant si non intrusiv, ca un monitor de 120, 144, 240 sau 360Hz are un impact asupra performantei mele, chiar si la varsta mea. Si daca monitoarele de 360Hz se afla inca la inceput de drum (au si Alienware un model grozav de 25″ care ar trebui sa apara in curand si pe la noi), monitoarele de 240Hz au ajuns la maturitate, oferind un balans optim intre calitatea imaginii si latenta.

Iar Alienware AW2720HF este un exemplu perfect in acest sens, fiind echipat cu un panou care poate fi utilizat chiar si de cei mai pretentiosi fotografi, oferind in acelasi timp o latenta pe care doar gamerii profesionisti o pot observa, insa noi, muritorii de rand, o putem exploata pe deplin, obtinand rezultate semnificativ mai bune in joaca noastra de zi cu zi.

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Alienware AW2720HF Gaming Monitor

  1. Marian a scris pe:

    Am cautat de vreo doua ori tabelul cu specificațiile monitorului(rezolutie, timp de raspuns, blue light filter, consum…) si n-am gasit nimic.
    Cred ca te-ai indragostit de Ampere

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu trec specificatiile in tabel la monitoare, prefer sa le mentionez pe cele importante in text.

  3. Fekete Tibor a scris pe:

    comparat cu IPS-urile 1440p, PG279Q, calitativ este comparabila imaginea, sau mai slaba?

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Buna Tibor,

    Din punct de vedere al reproducerii culorilor, luminozitatii si contrastului sunt comparabile – un usor avantaj pentru Alienware la capitolul reproducere a culorilor. Ambele au filtru blue light, ambele sunt panouri IPS, ambele se descurca de minune si in editare foto.

    Diferenta o face rezolutia si timpul de raspuns. PG279Q are o rezolutie mai ridicata, AW2720HF are un timp de raspuns semnificativ mai mic, iar refresh-ul este considerabil mai mare.

Lasa-ne un comentariu: