Prezentare – Alienware AW2521H Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, in 10 February, 2021.

Alienware AW2521H

 
In ultimul an am testat 5 monitoare de gaming, de la producatori renumiti, cum ar fi Alienware, Lenovo, Samsung, GIGABYTE sau MSI. Si asa cum va puteti aminti, am fost placut impresionanti de modul in care aceasta industrie a evoluat in ultimii ani, panouri IPS de cea mai buna calitate fiind disponibile acum cu rate de refresh impresionante, o combinatie care in urma cu doar cativa ani parea pur si simplu imposibila.

De la ultra-rapidele Alienware AW2720HF (27″, FullHD, 240Hz) si Lenovo Legion Y25-25 (24″, FullHD, 240Hz) si pana la elegantele MSI Optix MAG274QRF-QD (27″, WQHD, 165Hz) si GIGABYTE M27Q (27″, WQHD, 170Hz), am acoperit un spectru destul de larg al monitoarelor de gaming, atat din punct de vedere al specificatiilor, cat si din punct de vedere al preturilor pentru care acestea sunt comercializate.

Si cu toate acestea, toate modelele testate de noi au avut ceva in comun, mai precis imbinarea perfecta dintre calitatea panoului IPS si o rata de refresh ridicata, monitoarele moderne de gaming fiind potrivite atat pentru gameri profesionisti, cat si pentru editare foto / video.

De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, toate modelele mentionate de mine mai au ceva in comun si anume echilibrul perfect intre rezolutie si rata de refresh. Spun asta deoarece avem nevoie de o placa video foarte performanta pentru a ne juca cu un framerate constant de 240 fps in FullHD, respectiv 165fps in WQHD si nu toate jocurile permit atingerea unor astfel de performante, chiar si daca reducem detaliile.

Ei bine, astazi vom merge la extreme, alaturi de un monitor care este dedicat celor mai exigenti gameri profesionisti, respectiv celor mai ambitiosi amatori. Vedeti voi, in urma cu un an, in vremurile imemoriale care au precedat pandemia, ma aflam in Las Vegas, Nevada, in apartamentul inchiriat de Nvidia cu ocazia expozitiei CES 2020. Acolo am avut ocazia sa incerc pentru prima oara un monitor cu o rata de refresh de 360Hz si pot spune ca am fost profund impresionat, chiar si un gamer trecut de prima tinerete, ca mine, simtind imediat beneficiile aduse de un astfel de monitor.

Evident, a trecut ceva timp de cand monitoarele de 360Hz (cu G-Sync chiar) au fost anuntate si pana si-au facut aparitia in retail. Partea buna este ca in momentul de fata aceste monitoare au ajuns si in tara noastra, stocul fiind chiar suficient, iar primul model care se poate lauda ca a ajuns in laboratorul nostru este Alienware AW2521H, fratele mai mic si mai rapid al superbului Alienware AW2720HF, testat de noi anul trecut.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Alienware AW2521H Gaming Monitor

Lasa-ne un comentariu: