Prezentare – Alienware AW2521H Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, in 10 February, 2021.

Nvidia Reflex

 
Ei bine dragilor, pana aici am intalnit in mare aceleasi functii si specificatii ca si in cazul modelului Alienware AW2720HF. Desigur, Alienware AW2521H are o diagonala de 25″, nu 27″, respectiv o rata de refresh de 360Hz, nu 240Hz. Si totusi, pe langa diferenta semnificativa data de rata de refresh, exista inca doua diferente notabile. Astfel, spre deosebire de AW2720HF, Alienware AW2521H este un monitor G-Sync si nu suporta tehnologia Freesync.

In al doilea rand, in meniul OSD gasim un sub-meniu denumit G-Sync Processor, unde putem activa Nvidia Reflex Latency Analyzer. Este vorba, desigur, despre tehnologia Nvidia Reflex, lansata in toamna anului trecut, impreuna cu placile grafice bazate pe nucleul Ampere. Aceasta inglobeaza atat o parte software, mai precis un SDK al carui scop este reducerea latentei procesului de randare, precum si o componenta hardware, alcatuita din Nvidia Relfex Latency Analyzer, integrat in monitoarele G-Sync 360Hz, precum si un port USB pass-through, integrat in aceleasi monitoare, care masoara input lag-ul in cazul mouse-ului.

Iar Alienware AW2521H este, nu-i asa, un monitor G-Sync 360Hz, echipat cu un port dedicat Nvidia Reflex, drept urmare nu este doar primul monitor de 360Hz ajuns in laboratorul nostru, ci si primul monitor compatibil Nvidia Reflex ajuns in laboratorul nostru.

Pentru a utiliza tehnologia Nvidia Reflex, aveti nevoie de un monitor compatibil, cum ar fi Alienware AW2521H, un mouse compatibil, cum ar fi Alienware AW610M si o placa grafica Nvidia RTX. Noi am avut la indemana un Acer Predator Cestus 350, care ar trebui sa primeasca in curand un update de firmware pentru a fi compatibil cu Nvidia Reflex, insa pana in momentul de fata respectivul update de firmware nu si-a facut aparitia. Asta inseamna ca GeForce Experience nu a putut inregistra latenta mouse-ului, inregistrand in schimb latenta sistemului si a monitorului.

Am testat tehnologia Nvidia Reflex pe Alienware AW2521H, impreuna cu un sistem alcatuit dintr-un procesor AMD Ryzen 9 3900XT si o placa grafica GIGABYTE RTX 3090 Vision, in Call Of Duty Warzone si CS:GO. Warzone este unul dintre cele 5 titluri care ofera suport complet in acest moment, alaturi de Valorant, Apex Legends, Fortnite si Call of Duty: Modern Warfare.

Pentru a activa aceasta tehnologie, trebuie sa conectati mouse-ul la portul dedicat de pe monitor. Apoi, in meniul OSD al monitorului, vom alege modul de functionare G-Sync Esports si vom activa Nvidia Reflex din meniul G-Sync Processor. Apoi setam manual rezolutia si rata de refresh in Nvidia Control Panel, respectiv Prefered refresh rate – highest available si V-Sync Off.

Pentru a monitoriza latenta, deschidem meniul overlay din GeForce Experience si selectam optiunea Latency. La final, vom putea monitoriza latenta sistemului, latenta ansamblului sistem + monitor si latenta mouse-ului, daca acesta este suportat. Personal, cred ca Nvidia Reflex este inca in stadiu incipient si este necesara colaborarea cu un numar cat mai ridicat de studiouri pentru utilizarea SDK-ului Nvidia Reflex, dar si cu un numar cat mai ridicat de producatori de periferice. In Warzone am vazut o latenta destul de scazuta, insa in CS:Go rezultatele variaza destul de mult, chiar si in conditiile utilizarii unui sistem riguros de referinta.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Alienware AW2521H Gaming Monitor

Lasa-ne un comentariu: