Nvidia Reviewers Toolkit – LDAT v2 & PCAT

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 13 May, 2021.

Nvidia Reviewers Toolkit

 
Parca ieri va povesteam despre arhitectura Ampere si eram cu totii curiosi si nerabdatori sa vedem ce poate in practica seria RTX 3000 de la Nvidia. SI daca stau si ma gandesc mai bine, parca nici nu imi vine sa cred ca au trecut 8 luni de atunci. 8 luni in care s-au intamplat atatea… Doua serii noi de placi grafice au fost lansate in aceasta perioada, mai precis Nvidia RTX3000 si AMD Radeon RX6000. AMD au revenit in competitie in segmentul high-end pentru prima data dupa mult timp…

Fenomenul crypto a capatat in ultimele 8 luni o amploare greu de imaginat, iar acest lucru, coroborat cu cererea uriasa pentru chip-uri produse in litografie pe 7nm, a avut ca efect o lipsa acuta a placilor video din stocuri si implicit cresterea preturilor intr-un mod abrupt. 8 luni in care s-au intamplat atatea si atatea lucruri… si asta doar in domeniul nostru.

Din punctul meu de vedere, nu ar mai fi multe de spus despre cele doua serii de placi grafice care s-au lansat in aceasta perioada. Desigur, producatorii vor lansa noi modele in curand, poate in segmentul inferior de pret, poate refresh-uri cu protectii pentru mining, cert este ca lucrurile stau destul de clar in momentul in care discutam despre Ampere si Big Navi. Motiv pentru care noi asteptam cu nerabdare ca lansarile din aceste serii sa ajunga la final, pentru a putea schimba platforma de teste, pentru a adauga jocuri noi… pentru ca, asa cum stiti, incercam sa imbunatatim constant modul in care comparam placile grafice.

Desigur, depindem si noi de programul lansarilor, atat al placilor grafice, cat si al procesoarelor. Pana termina Nvidia si AMD de lansat placile grafice din seriile Ampere si Big Navi este posibil sa apara alte procesoare demne de platforma de teste, de exemplu. Sau alte jocuri importante si relevante din punct de vedere al comparatiilor efectuate de noi. Sau… alte unelte hardware…

Si daca tot am mentionat unelte hardware, poate va aduceti aminte ca in urma cu 8 luni, cand Nvidia lansau seria Ampere, discutam si despre o serie de tehnologii noi, respectiv despre niste unelte care ne-ar putea ajuta sa imbunatatim precizia masuratorilor pe care le efectuam in timpul testelor.

Ce-i drept, la capitolul tehnologii, am vazut deja cum se descurca in practica Nvidia Reflex, in review-ul dedicat excelentului Alienware AW2521H. Pe langa Reflex, care este o tehnologie cu ajutorul careia putem imbunatati latenta sistemului nostru in situatii in care nucleul grafic reprezinta un factor limitator, va povesteam atunci despre ceva denumit Nvidia Reviewers Toolkit, un set alcatuit din doua componente hardware si una software, pe care Nvidia ar fi trebuit sa le puna la indemana editorilor care testau RTX 3080.

Ei bine, Nvidia Reviewers Toolkit a ajuns in posesia noastra de-abia acum. Asta nu inseamna ca nu merita atentia noastra, chiar daca au trecut 8 luni din momentul lansarii. Spun asta pentru ca cel putin una dintre cele doua unelte hardware incluse in pachet s-ar putea sa isi gaseasca locul in viitoarea noastra metodologie de teste. Interesant, nu-i asa?

 

Comentarii

Un comentariu la: Nvidia Reviewers Toolkit – LDAT v2 & PCAT

  1. Dor a scris pe:

    “Desigur, putem utiliza ambele metode de masura in paralel, pentru a ne forma o imagine cat mai completa asupra subiectului.” Vă rog să păstrați și consumul la priză. Mulțumesc!

Lasa-ne un comentariu: