Nvidia Reviewers Toolkit – LDAT v2 & PCAT

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 13 May, 2021.

Concluzii

 

 

Ehehei, dragii monstrului, LDAT v2 si PCAT au ajuns in sfarsit si la noi si trebuie sa recunosc ca ambele sunt echipamente utile, care ne ajuta sa intelegem ce se intampla cu sistemul nostru in momentul in care ne jucam. LDAT v2 poate fi utilizat in mai multe feluri, mai precis impreuna cu Nvidia Reflex, pentru a masura latenta in jocurile compatibile cu aceasta tehnologie, care ruleaza pe o placa grafica Nvidia, sau de sine statator, pentru a compara latenta indiferent daca discutam despre o placa grafica Nvidia sau una AMD. Ba chiar putem sa il utilizam si pentru a masura latenta monitorului, daca luam ca o baza un monitor ultra-rapid si folosim acelasi sistem de referinta.

Desigur, cea mai buna precizie o obtinem daca utilizam o combinatie intre LDAT si Nvidia Reflex, dar asta inseamna ca vom fi limitati la jocurile care suporta aceasta tehnologie, respectiv la placile grafice Nvidia. Partea buna este ca numarul jocurilor care suporta Reflex este in continua crestere, in fond este vorba doar despre implementarea unui API. Pe de alta parte, daca ne dorim sa vedem latenta fiecarei componente din ciclul de randare, de la click si pana la afisare, atunci putem utiliza Nvidia Reflex Analyser, dar aici suntem limitati la cateva monitoare, respectiv cateva modele de mouse. Precizia, pe de alta parte, este cea mai ridicata in acest caz.

Asa cum spuneam, nu vom introduce LDAT v2 in metodologia noastra de testare de placi video, dar este o unealta utila pe care o putem folosi in viitor si in alte scopuri. Cel putin in cazul de fata, ne-a ajutat sa ne dam seama ca in momentul in care suntem limitati de performanta placii grafice, Nvidia Reflex chiar ne ajuta sa obtinem o performanta mai buna ca si jucatori, datorita reducerii latentei sistemului.

Pe de alta parte, PCAT reprezinta o noua etapa in procesul de testare a placilor video, deoarece ne permitem sa masuram consumul maxim si consumul mediu al placii video, fara sa mai luam in calcul consumul la priza al intregului sistem, ceea ce reprezinta un important pas in fata, din punctul meu de vedere. Desigur, putem utiliza ambele metode de masura in paralel, pentru a ne forma o imagine cat mai completa asupra subiectului.

PCAT ofera chiar si functii in plus, cum ar fi posibilitatea masurarii raportului performanta / watt in fiecare joc, ca sa mentionez doar una dintre posibilele utilizari ale acestui dispozitiv. Cert este ca in momentul in care vom schimba metodologia de testare a placilor grafice vom introduce cu siguranta si PCAT in aceasta ecuatie.

Si uite asa, dragii monstrului, chiar si la 8 luni de la debutul familiei de placi grafice Ampere, Nvidia inca ne mai surprind cu noutati, unele dintre ele chiar foarte interesante, cum ar fi Nvidia Reviewers Toolkit. Si cine stie, poate noutatile de la Nvidia nu se opresc aici si vom vedea in curand si alte lucruri interesante… Cine stie…
 

Comentarii

Un comentariu la: Nvidia Reviewers Toolkit – LDAT v2 & PCAT

  1. Dor a scris pe:

    “Desigur, putem utiliza ambele metode de masura in paralel, pentru a ne forma o imagine cat mai completa asupra subiectului.” Vă rog să păstrați și consumul la priză. Mulțumesc!

Lasa-ne un comentariu: