Nvidia Reviewers Toolkit – LDAT v2 & PCAT
Rezultate
Ei bine, rezultatele obtinute sunt interesante, din punctul meu de vedere si ne arata ce diferente pot aparea intre utilizarea diferitelor metode de masurare a consumului. Astfel, daca ne raportam la consumul maxim al placii grafice comparat cu consumul maxim al intregului sistem, vom observa ca exista o serie de diferente, in special in cazul varfurilor AMD, RX6900XT si RX6800XT, in cazul carora exista o serie de spike-uri de consum, pe care aparatul de masura a consumului la priza nu este destul de rapid pentrua le inregistra.
Este clar ca PCAT are o rezolutie semnificativ mai ridicata, respectiv o precizie mai ridicata, motiv pentru care aceste spike-uri sunt inregistrate fara probleme, ceea ce schimba de exemplu comparatia noastra in segmentul de varf. Pe de alta parte, daca ne uitam la consumul mediu, observam ca lucrurile revin la normal, diferenta intre valorile de consum mediu fiind mult mai apropiata de ceea ce obtinem cu ajutorul aparatului de masura a consumului la priza.
De altfel, daca aruncati o privire asupra ultimului grafic de pe aceasta pagina, veti observa ca in mare parte din cazuri, consumul mediu masurat cu ajutorul PCAT-ului este similar cu TDP-ul declarat de producator, indiferent daca discutam despre Nvidia sau AMD. Desigur, asta nu inseamna ca nu trebuie sa acordam in continuare atentie si consumului maxim, chiar daca acesta poate fi prezent doar pentru cateva secunde in timpul testului.
Comentarii
“Desigur, putem utiliza ambele metode de masura in paralel, pentru a ne forma o imagine cat mai completa asupra subiectului.” Vă rog să păstrați și consumul la priză. Mulțumesc!
Pingback: Nvidia Reviewers Toolkit – LDAT v2 & PCAT | Stiri IT & C