Prezentare – Alienware AW2720HF Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, in 29 September, 2020.

 
Alienware AW2720HF este livrat intr-un ambalaj voluminos, in care gasim monitorul, cablul de alimentare, cablul USB, un cablu HDMI, un cablu Display Port si manualul utilizatorului. Monitorul face parte din seria de produse care se incadreaza in curentul Legend Industrial Design al producatorului american, introdus pentru prima data pe piata prin Alienware Area-51M, un notebook impunator, care a reusit sa ne impresioneze.

In cadrul acestui limbaj de design, exista doua scheme coloristice, mai precis Dark Side of the Moon si Lunar Light, Alienware AW2720HF incadrandu-se in a doua categorie. Si la fel ca si in cazul notebook-ului Area-51M, design-ul reuseste sa impresioneze, aducand o gura de aer proaspat in segmentul monitoarelor de gaming. Practic, AW2720HF este mai mult decat un simplu monitor – este o opera de arta, care se incadreaza perfect in biroul sau sufrageria noastra, de preferinta alaturi de un sistem Alienware Aurora din aceeasi generatie.

Sistemul de iluminare AlienFX, integrat in piciorul monitorului, respectiv in logo-ul Alienware, completeaza in mod fericit aspectul premium, in timp ce posibilitatile de ajustare a pozitiei ofera utilizatorului un nivel ridicat de ergonomie. Astfel, display-ul poate pivota in plan orizontal cu pana la 20 de grade in fiecare parte, in timp ce pivotarea in plan vertical poate avea valori cuprinse intre -5 si 21 de grade. Mai mult decat atat, avem la dispozitie 130mm pentru reglarea inaltimii, iar cei care lucreaza in mod portrait pot utiliza fara probleme monitorul in acest fel.

Conectica este pozitionata in zona mediana a ecranului, pe partea din spate. Aici gasim un conector standard pentru alimentare la priza (sursa este inclusa in monitor), un conector USB 3.1 Gen 1 upstream, 2 conectori USB 3.1 Gen 1, 2 conectori HDMI 2, 1 conector Display Port 1.2 si un conector Audio Out. Pe latura inferioara a display-ului gasim 2 conectori USB 3.1 Gen 1 si un conector audio out pentru casti. Nu in ultimul rand, piciorul monitorului este prevazut cu o zona de trecere pentru cabluri, iar zona mediana in care sunt dispusi majoritatea conectorilor este acoperita cu un capac detasabil.

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Alienware AW2720HF Gaming Monitor

 1. Marian a scris pe:

  Am cautat de vreo doua ori tabelul cu specificațiile monitorului(rezolutie, timp de raspuns, blue light filter, consum…) si n-am gasit nimic.
  Cred ca te-ai indragostit de Ampere

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nu trec specificatiile in tabel la monitoare, prefer sa le mentionez pe cele importante in text.

 3. Fekete Tibor a scris pe:

  comparat cu IPS-urile 1440p, PG279Q, calitativ este comparabila imaginea, sau mai slaba?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Buna Tibor,

  Din punct de vedere al reproducerii culorilor, luminozitatii si contrastului sunt comparabile – un usor avantaj pentru Alienware la capitolul reproducere a culorilor. Ambele au filtru blue light, ambele sunt panouri IPS, ambele se descurca de minune si in editare foto.

  Diferenta o face rezolutia si timpul de raspuns. PG279Q are o rezolutie mai ridicata, AW2720HF are un timp de raspuns semnificativ mai mic, iar refresh-ul este considerabil mai mare.

Lasa-ne un comentariu: