3DMark – un nou inceput

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 7 February, 2013.

Asa cum spuneam, Ice Storm este benchmark-ul care va putea fi rulat in curand si pe Android, iOS, pe langa traditionalul Windows, pe care am testat de altfel pentru articolul de fata. Din acest motiv, Ice Storm este benchmark-ul cel mai “prietenos” cu dispozitivul testat, ruland la o rezolutie de 1280×720 si consumand maxim 128MB de memorie grafica. Cu ajutorul acestui benchmark putem testa performantele unui PC entry-level, ultrabook, smartphone, tableta s.a.m.d.

3DMark Ice Storm este alcatuit din doua game-tests (GT1 si GT2) si un Physics test, adica doua teste grafice si un test de procesor. Este important de retinut faptul ca toate benchmark-urile incluse in noul 3DMark folosesc “off-screen rendering”. Spre deosebire de 3DMark 2006, de exemplu, care nu putea fi rulat pe monitoare care nu aveau rezolutia minima necesara, toate testele din noul 3DMark sunt randate la rezolutia prestabilita pentru fiecare test in parte si apoi afisate pe ecran la rezolutia nativa a acestuia. Cu alte cuvintem puteti rula Fire Strike (1920×1080) si pe un Ultrabook (asa cum am facut eu, de altfel) si rezultatul va fi comparat in acelasi sistem de referinta cu ceea ce obtinem pe un PC dotat cu un monitor are suporta aceasta rezolutie.

Avantajul este ca vom putea compara telefoane, tablete sau ultrabook-uri prin prisma puterii grafice, in acelasi sistem de referinta, spre deseobire de benchmark-urile care ruleaza la rezolutia nativa a display-ului. Indiferent daca smartphone-ul vostru are o rezolutie de 1280×720 sau 480×800, noi vom afla cum face fata procesorul grafic daca randeaza o scena 720p. Ceea ce este un aspect absolut binevenit, din punctul meu de vedere,

 

Ice

snaphsot0045

snaphsot0048

snaphsot0049

Comentarii

11 comentarii la: 3DMark – un nou inceput

 1. Dan Sabau a scris pe:

  foarte binevenit testul. mi-ar fi placut insa daca ati fi testat si cateva placi (mai) entry level, cum ar fi o AMD HD6670 🙂

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Mie mi-ar fi placut daca am fi testat si toata seria 6 de la AMD respectiv 5 de la Nvidia. Din pacate nu avem la dispozitie marea majoritate a modelelor din seriile respective si ar fi fost destul de greu de obtinut.

 3. Andrei a scris pe:

  Am rulat noul 3DMark pe un pc cu o configuratie decenta:2core e4500 la 2,2ghz,4gb ram 800 mhz,asus gtx560ti(standard freq) si dupa primul benchmark mi s-a blocat pc-ul si a trebuit sa-l resetez prin Clear Cmos.Am mai patit-o cu 3DMark vantage dar 3DMark 11 ruleaza fara probleme.Precizez ca nu am overclockat nici o componenta,am o sursa 550W superflower 80+bronze si testele le-am rulat pe win7 x64.

 4. anarki a scris pe:

  un test de SLI/CF pe PCI3.0 (X79) vs PCI2.0 (Z77) pe setari de extrem ar fi interesant.

 5. liviuttn a scris pe:

  foarte bun articol, felicitari! Cu radeoana mea 7850 fac 4316 puncte.

 6. Costi a scris pe:

  Interesantă scalarea cu numărul de nuclee.
  Mă întreb dacă de întâmplă același lucru și în jocuri, sau în ce jocuri.. ,))

 7. interesant articol. chiar nu stiam asta.

 8. Interesant si util, dar eu tot as vrea sa dau timpul cu 14 ani in urma in schimbul acestor noi tehnologii…

 9. Marius a scris pe:

  Quote “Cu alte cuvintem puteti rula Fire Strike (1920×1080) si pe un Ultrabook (asa cum am facut eu, de altfel) si rezultatul va fi comparat in acelasi sistem de referinta cu ceea ce obtinem pe un PC dotat cu un monitor are suporta aceasta rezolutie”

  Esti cam pe spate cu noutatile…ultrabookurile mai nou cam toate au ecran 1080p

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Nu vrei tu mai bine sa te documentezi inainte sa faci afirmatii despre lucruri pe care evident nu le cunosti?

 11. se pare ca-mi va trebui un upgrade la desktop

Lasa-ne un comentariu: