3DMark – un nou inceput

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 7 February, 2013.

Noul 3DMark este probabil cel mai ambitios proiect al celor de la Futuremark, tocmai datorita compatibilitatii cu mai multe platforme. Despre aceasta vom discuta insa in articolul care va fi publicat pe NEXT odata cu lansarea versiunilor pentru iOS si Android. Pana atunci insa, discutam despre versiunea pentru Windows, care tinteste in mod special PC-urile foarte puternice. Si aici insa avem parte de cateva schimbari.

In primul rand, noul 3DMark este impartit in 3 teste distincte, care nu dau un scor total ci care pot fi privite ca 3 benchmark-uri diferite. Puteti rula oricare dintre aceste 3 benchmark-uri separat sau puteti alege optiunea “run all tests”, la final veti obtine cate un scor pentru fiecare benchmark in parte. A nu se confunda cu sub-testele (game tests), fiecare dintre cele 3 benchmark-uri incluse in noul 3DMark are sub-testele sale.

Nu in ultimul rand, ultimul benchmark, adica Fire Strike, are si un profil Xtreme (echivalentul preset-ului Extreme din Vantage sau 2011, daca e sa o luam asa). In paginile urmatoare vom discuta despre fiecare dintre cele 3 benchmark-uri in parte. Cert este ca doar Ice Storm va fi multi-platform compatible, Cloud Gate si Fire Strike fiind dedicate PC-urilor si portabilelor care ruleaza Windows.

snaphsot0043

snaphsot0044

snaphsot0047

Profi

Compatibility

Comentarii

11 comentarii la: 3DMark – un nou inceput

 1. Dan Sabau a scris pe:

  foarte binevenit testul. mi-ar fi placut insa daca ati fi testat si cateva placi (mai) entry level, cum ar fi o AMD HD6670 🙂

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Mie mi-ar fi placut daca am fi testat si toata seria 6 de la AMD respectiv 5 de la Nvidia. Din pacate nu avem la dispozitie marea majoritate a modelelor din seriile respective si ar fi fost destul de greu de obtinut.

 3. Andrei a scris pe:

  Am rulat noul 3DMark pe un pc cu o configuratie decenta:2core e4500 la 2,2ghz,4gb ram 800 mhz,asus gtx560ti(standard freq) si dupa primul benchmark mi s-a blocat pc-ul si a trebuit sa-l resetez prin Clear Cmos.Am mai patit-o cu 3DMark vantage dar 3DMark 11 ruleaza fara probleme.Precizez ca nu am overclockat nici o componenta,am o sursa 550W superflower 80+bronze si testele le-am rulat pe win7 x64.

 4. anarki a scris pe:

  un test de SLI/CF pe PCI3.0 (X79) vs PCI2.0 (Z77) pe setari de extrem ar fi interesant.

 5. liviuttn a scris pe:

  foarte bun articol, felicitari! Cu radeoana mea 7850 fac 4316 puncte.

 6. Costi a scris pe:

  Interesantă scalarea cu numărul de nuclee.
  Mă întreb dacă de întâmplă același lucru și în jocuri, sau în ce jocuri.. ,))

 7. interesant articol. chiar nu stiam asta.

 8. Interesant si util, dar eu tot as vrea sa dau timpul cu 14 ani in urma in schimbul acestor noi tehnologii…

 9. Marius a scris pe:

  Quote “Cu alte cuvintem puteti rula Fire Strike (1920×1080) si pe un Ultrabook (asa cum am facut eu, de altfel) si rezultatul va fi comparat in acelasi sistem de referinta cu ceea ce obtinem pe un PC dotat cu un monitor are suporta aceasta rezolutie”

  Esti cam pe spate cu noutatile…ultrabookurile mai nou cam toate au ecran 1080p

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Nu vrei tu mai bine sa te documentezi inainte sa faci afirmatii despre lucruri pe care evident nu le cunosti?

 11. se pare ca-mi va trebui un upgrade la desktop

Lasa-ne un comentariu: