3DMark – un nou inceput

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 7 February, 2013.


Scalarea cu frecventa nucleului grafic este liniara si mult mai accentuata pe masura ce creste nivelul de detalii. Astfel, de la 925MHz la 1300 MHz cresterea este uriasa in Fire Strike, in timp ce in Ice Storm discutam de o crestere insignifianta. Chiar si in conditiile pastrarii frecventei nucleului grafic la setarile din fabrica, observam si o scalare destul de buna odata cu cresterea frecventei memoriei grafice.

 

GPUMhz

GDDR
Am lasat la sfarsit testele de scalare cu numarul de nuclee video, pentru ca in general acest aspect are de suferit cand discutam despre prima versiune a unui software, programatorii find atenti sa optimizeze pentru 1 sau 2 nuclee dar nu si pentru mai mult, considerand ca sistemele cu 3 sau 4 placi grafice sunt destul de putin raspandite. Dupa cum puteti vedea, cand discutam despre 3 sau 4 placi grafice apar si problemele, scorul fiind mult mai slab decat ar trebui. Daca folosim driveri mai vechi, avem probleme chiar si cu 2 placi video. Cu siguranta acest aspect va fi remediat in saptamanile urmatoare. Momentan insa, nu va speriati daca obtineti rezultate slabe daca aveti mai mult de 2 nuclee grafice in istem.

 

GPUCore131

GPUCore132

Comentarii

11 comentarii la: 3DMark – un nou inceput

 1. Dan Sabau a scris pe:

  foarte binevenit testul. mi-ar fi placut insa daca ati fi testat si cateva placi (mai) entry level, cum ar fi o AMD HD6670 🙂

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Mie mi-ar fi placut daca am fi testat si toata seria 6 de la AMD respectiv 5 de la Nvidia. Din pacate nu avem la dispozitie marea majoritate a modelelor din seriile respective si ar fi fost destul de greu de obtinut.

 3. Andrei a scris pe:

  Am rulat noul 3DMark pe un pc cu o configuratie decenta:2core e4500 la 2,2ghz,4gb ram 800 mhz,asus gtx560ti(standard freq) si dupa primul benchmark mi s-a blocat pc-ul si a trebuit sa-l resetez prin Clear Cmos.Am mai patit-o cu 3DMark vantage dar 3DMark 11 ruleaza fara probleme.Precizez ca nu am overclockat nici o componenta,am o sursa 550W superflower 80+bronze si testele le-am rulat pe win7 x64.

 4. anarki a scris pe:

  un test de SLI/CF pe PCI3.0 (X79) vs PCI2.0 (Z77) pe setari de extrem ar fi interesant.

 5. liviuttn a scris pe:

  foarte bun articol, felicitari! Cu radeoana mea 7850 fac 4316 puncte.

 6. Costi a scris pe:

  Interesantă scalarea cu numărul de nuclee.
  Mă întreb dacă de întâmplă același lucru și în jocuri, sau în ce jocuri.. ,))

 7. interesant articol. chiar nu stiam asta.

 8. Interesant si util, dar eu tot as vrea sa dau timpul cu 14 ani in urma in schimbul acestor noi tehnologii…

 9. Marius a scris pe:

  Quote “Cu alte cuvintem puteti rula Fire Strike (1920×1080) si pe un Ultrabook (asa cum am facut eu, de altfel) si rezultatul va fi comparat in acelasi sistem de referinta cu ceea ce obtinem pe un PC dotat cu un monitor are suporta aceasta rezolutie”

  Esti cam pe spate cu noutatile…ultrabookurile mai nou cam toate au ecran 1080p

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Nu vrei tu mai bine sa te documentezi inainte sa faci afirmatii despre lucruri pe care evident nu le cunosti?

 11. se pare ca-mi va trebui un upgrade la desktop

Lasa-ne un comentariu: