3DMark – un nou inceput

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 7 February, 2013.

Testbed
Versiuni, teorii si povesti…Gata… a venit momentul sa trecem la treburile cu adevarat interesante. Un nou benchmark reprezinta un intreg taram care merita explorat pana in cele mai adanci coltisoare, iar eu am incercat sa explorez cat mai mult, si in mare masura cred ca am si reusit acest lucru. Astfel, am testat cele mai importante placi grafice din cele mai noi generatii de la Nvidia si AMD (6$$, respectiv 7XXX).

Pentru testarea placilor video am folosit platforma clasica de teste, adica Intel Core i7 3770K tactat la 4.5GHz, Gigabyte Z77X-UD5H, 8GB Geil Evo Corsa DDR3 2133 CL9, Noctua NH-D14 si doua ventilatoare Coolink SwiF 120P, sursa CoolerMaster UCP 1100 si un SSD Kingston HyperX de 256GB. Sistemul de operare folosit a fost Windows 7 x64 Ultimate SP1 cu toate update-urile la zi, iar driverii folositi au fost 313.96 BETA pentru Nvidia, respectiv 13.2 RC4 pentru AMD.

Toate placile video au fost tactate la frecventele standard ale modelelor de referinta, chiar daca nu am folosit numai design-uri de referinta in acest test. Modelele overclockate din fabrica nu au fost testate per se, ci au fost sub-tactate pentru a ajunge la frecventele design-ului de referinta. Pentru fiecare placa video am rulat fiecare preset de 3 ori, pentru a elimina posibilele erori. Vom discuta si despre celelalte teste in momentul in care ajungem la ele.

 

Placi

Comentarii

11 comentarii la: 3DMark – un nou inceput

 1. Dan Sabau a scris pe:

  foarte binevenit testul. mi-ar fi placut insa daca ati fi testat si cateva placi (mai) entry level, cum ar fi o AMD HD6670 🙂

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Mie mi-ar fi placut daca am fi testat si toata seria 6 de la AMD respectiv 5 de la Nvidia. Din pacate nu avem la dispozitie marea majoritate a modelelor din seriile respective si ar fi fost destul de greu de obtinut.

 3. Andrei a scris pe:

  Am rulat noul 3DMark pe un pc cu o configuratie decenta:2core e4500 la 2,2ghz,4gb ram 800 mhz,asus gtx560ti(standard freq) si dupa primul benchmark mi s-a blocat pc-ul si a trebuit sa-l resetez prin Clear Cmos.Am mai patit-o cu 3DMark vantage dar 3DMark 11 ruleaza fara probleme.Precizez ca nu am overclockat nici o componenta,am o sursa 550W superflower 80+bronze si testele le-am rulat pe win7 x64.

 4. anarki a scris pe:

  un test de SLI/CF pe PCI3.0 (X79) vs PCI2.0 (Z77) pe setari de extrem ar fi interesant.

 5. liviuttn a scris pe:

  foarte bun articol, felicitari! Cu radeoana mea 7850 fac 4316 puncte.

 6. Costi a scris pe:

  Interesantă scalarea cu numărul de nuclee.
  Mă întreb dacă de întâmplă același lucru și în jocuri, sau în ce jocuri.. ,))

 7. interesant articol. chiar nu stiam asta.

 8. Interesant si util, dar eu tot as vrea sa dau timpul cu 14 ani in urma in schimbul acestor noi tehnologii…

 9. Marius a scris pe:

  Quote “Cu alte cuvintem puteti rula Fire Strike (1920×1080) si pe un Ultrabook (asa cum am facut eu, de altfel) si rezultatul va fi comparat in acelasi sistem de referinta cu ceea ce obtinem pe un PC dotat cu un monitor are suporta aceasta rezolutie”

  Esti cam pe spate cu noutatile…ultrabookurile mai nou cam toate au ecran 1080p

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Nu vrei tu mai bine sa te documentezi inainte sa faci afirmatii despre lucruri pe care evident nu le cunosti?

 11. se pare ca-mi va trebui un upgrade la desktop

Lasa-ne un comentariu: