Computex 2023 – GSkill OC World Cup

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 6 June, 2023.

GSkill OC World Cup

 
Ehehei, dragii monstrului, cum trece timpul si cum se schimba vremurile! Parca mai ieri aterizam in Taiwan pentru a participa la unele dintre cele mai prestigioase competitii de overclocking din lume si parca mai ieri asistam la nasterea unei initiative ambitioase, denumita GSkill OC World Cup. 2014 era anul in care GSkill organizau pentru prima data un concurs live de overclocking, iar primele 5 editii au fost castigate de overclockeri cunoscuti, mai precis Splave (USA, 2014), Lau Kin Lam (Hong Kong, 2015), Splave (USA, 2016), rsannino (Italia, 2017) si Dancop (Germania, 2018).

Ce-a de-a sasea editie avea sa ne umple inimile de bucurie, conationalul nostru, Alex@RO, aducand in Romania ultimul trofeu care mai lipsea din panteonul competitiilor live de overclocking, dupa GOOC2010, MOA2011 si GOC2017, Romania devenind astfel singura tara din lume care a castigat absolut toate competitiile mondiale de overclocking live.

Anii au trecut insa, iar pandemia a facut ca 2019 sa fie ultima editie GSkill OC World Cup pentru aproape 4 ani, aceasta devenind intre timp singura competitie live de overclocking la nivel mondial. Ceea ce la inceput parea o initiativa modesta, comparata cu GOOC sau MOA, a devenit intre timp singura initiativa de acest gen, GSkill fiind practic in momentul de fata singura companie care mai organizeaza un concurs de overclocking live la nivel global, motiv pentru care merita toata aprecierea noastra.

Mai mult decat atat, de aceasta data suma totala a premiilor a ajuns la 40000 USD, fiecare loc primind un premiu considerabil, ceea ce, din nou, reprezinta o mare bila alba pentru GSkill. Practic, toti participantii primesc un kit de memorii DDR5-7800 32GB (16GBx2) dar si o suma de bani, de la 2500 USD pentru ultimul loc si pana la premiul cel mare – 10000 USD si un tub Kingpin Cooling ICON EXTREME V5 GPU LN2 – pentru locul I.

2023 a adus o noua editie GSkill OC World Cup, editia cu numarul 7, dar si un nou val de overclockeri. Astfel, daca majoritatea numelor grele din trecut s-au retras din activitate sau lucreaza pentru companii din domeniu, anul acesta calificarile online au adus 9 nume proaspete, mai precis Snakeeyes, Zer0_Dan, Sergmann, biso biso, Seby9123, Luumi, CENS, Micka si Rauf. Nici unul dintre acestia nu a mai participat pana acum la GSkill OC World Cup (sau la un concurs mondial de overclocking live), drept urmare concursul a fost cu atat mai interesant.

Concursul s-a desfasurat in 3 etape, mai precis calificarile online, in perioada 1 Martie – 12 Aprilie, primii 9 clasati avansand in urmatoarea etapa. Aceasta s-a numit Live Qualifier si a avut loc intre 30 Mai si 1 Iunie, in cadrul stand-ului GSkill de la Computex, primii trei clasati trecand in marea finala, organizata pe 2 Iunie.

Acestia au fost Seby9123, din SUA, rauf, din Suedia, respectiv CENS, din Germania, aceasta fiind de altfel si ordinea finala a clasamentului. Astfel, tanarul Seby9123 (20 ani) a reusit sa intreaca colegii mai experimentati din celelalte tari, obtinand premiul I in cadrul GSkill OC World Cup 2023. El a obtinut o impresionanta frecventa DDR5-11158 folosind cel mai recent kit GSkill 2 x 24GB, o placa de baza ASUS ROG Z790 Apex si un procesor Intel COre i9 13900K.

Felicitari tanarului overclocker pentru performanta atinsa in cadrul GSkill OC World Cup 2023, dar si celor de la GSkill si partenerilor Intel si Kingpin Cooling, pentru ca sustin in continuare competitiile de overclocking. GSkill OC World Cup este ultimul mare concurs de overclocking live organizat la nivel mondial, iar premiile de anul acesta au fost cele mai mari pe care le-am vazut pana acum.

Drept urmare, suntem curiosi cum va arata stand-ul GSkill in 2024!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: