Gigabyte Open Overclocking Championship 2010 – Finala mondiala

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 4 October, 2010.


.
De asemenea, decizia de a abandona incercarile de imbunatatire a scorului in SuperPi in favoarea rezultatelor in PiFast si MaxMem a fost probabil decizia care a facut diferenta, decizia pe care va spun sincer ca eu, in locul lui, nu as fi luat-o. Matose nu a tweak-uit la maxim SuperPi-ul, rezultatul din concurs fiind doar un rezultat intermediar, rulat la 5600MHz. Observand ca nu poate rula la 5700MHz, matose si-a dat seama ca timpul pe care il pierde in SuperPi poate fi folosit mult mai bine, astfel incat in momentul in care urmaritorii se apropiasera la doar doua puncte in spatele sau, a impins puternic pentru a imbunatati rezultatele in PiFast si MaxMem, lucru care i-a adus in final 12 puncte avans, care nu au mai putut fi reduse de cei doi urmaritori pana la sfarsitul competitiei.

Trebuie sa remarcam faptul ca matose nu a avut cel mai bun procesor (din ce am discutat cu membrii juriului si din ce am vazut in screenshot-uri, a fost al 5-lea sau al 6-lea procesor din concurs), nu a avut cel mai bun rezultat decat in PiFast, insa cuvintele cheie au fost constanta si eficienta. Acolo unde un concurent rula la 6200MHz, matose rula la 6050, dar cu Uncore-ul la 5GHz. Acolo unde un altul turna azot pe memorii, matose aplica metodic tweak-urile studiate de-a lungul calificarilor. Incet, sigur, eficient si calm, Matei a dominat intreaga competitie de la inceput pana la final, intr-o maniera in care nici un alt castigator al finalei nu a mai facut-o vreodata. Aici nu au existat “tweak-uri” secrete cu monitorul stins si rezultate tinute in buzunar pana in ultimul moment. Nu a existat cel mai bun procesor sau cea mai buna placa video. A existat doar matose, cu un procesor banal, dar cu un abordare mult mai tehnica decat restul concurentilor, matose care mi-a dat batai de cap si dureri de inima pana in ultimele minute, dar care a urcat in final pe scena cu tricolorul in mana, ca o revansa pentru toate competitiile pe care le-am pierdut pana acum. BRAVO Matei!!!
.

Comentarii

22 comentarii la: Gigabyte Open Overclocking Championship 2010 – Finala mondiala

 1. amdtip a scris pe:

  Super, super articol. Felicitari pentru munca depusa!!!

 2. DNY a scris pe:

  excelent-fenomenal!!!

 3. darco_2 a scris pe:

  felicitari matose! monstru, chiar ai lacrimi de fericire in ochi 😛 (cand tineati amandoi cupa in mana)

 4. ala rheu a scris pe:

  imi amintesc ca il intrebasem pe Matei dupa finala europeana GOOC cine era overclockerul pe care il vedea el favorit pentru a castiga GOOC si mi-a zis simplu si modest “eu” – se pare ca s-a adeverit, ii nevoie si de mentaliatate de castigator pe langa concentrare si skill pentru a obtine un asemenea rezultat…tot respectul!

 5. Costi a scris pe:

  S-a zbarlit pielea pe mine 😀 .. sa fie de la azot :-?.. nu cred 😀

 6. Super TARE
  FELICITĂRI !!!

 7. Bravo nu numai asiatici stiu sa faca overclocking 😀

 8. Jocuri Barbie a scris pe:

  buna treaba
  🙂

 9. Asa performanta nu poate sa nu fie salutata.
  Felicitari si tineti-o tot asa si la anul!

 10. arondutzu a scris pe:

  Felicitari! Suntem mandrii de voi!

 11. adi a scris pe:

  Vrem stiri cu ati si ASUS nu vrem Gigabyte.

 12. Monstru Post author a scris pe:

  Super, mai trebuie doar sa organizeze si Asus sau ATI ceva de genul asta si o sa avem o puzderie de stiri cu ei…

 13. marinelu a scris pe:

  Felicitari Matose esti cel mai tare le-ai aratat tu asiaticilor cum se face overclocking.Tine-o tot asa sa-i bati mar si la urmatorul concurs de overclocking.
  Bravo!!!
  Prin victoria ta ai aratat tuturor pasionatilor de computere din intrega lume ca ROMANIA este cea mai tare la depasirea limitelor.
  Felicitari!!!

 14. Boluxx a scris pe:

  FELICITARI !!!!

 15. Felicitari omule…faci romanii sa se simta mandrii cu oameni ca tine!! Multa bafta in continuare!

 16. Felictitari si succes in continuare!

 17. nd22 a scris pe:

  Bravo!!

 18. Felicitari pentru munca,felicitari pentru rezultate.Meritati tot respectul !

 19. na ca mai castiga si romanii, felicitari

 20. marilena a scris pe:

  Il stiu pe Matei de cand era foarte mic (ca varsta). Ma bucur sa-i fiu aproape cand a devenit cel mai mare (profesional).
  Fericiti fie parintii tai! caci tu, cu siguranta, ai gustat din aceasta licoare.

 21. Felicitari !

 22. Bravo, avem si noi firme cu care ne putem mandri pe plan mondial.

Lasa-ne un comentariu: