Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 30 June, 2022.

Alienware AW3423DW

 
Ehehei, dragii monstrului, iata ca tehnologia evolueaza constant si in domeniul panourilor, drept urmare in fiecare an avem parte de noutati si implicit de noi modele de monitoare la teste. Iar unul dintre brand-urile care si-au facut un obicei din a ne trimite in fiecare an cate ceva nou si iesit din comun la teste este Alienware. Astfel, in 2020 am vazut cum arata un monitor de 27″ cu rezolutie FullHD si o rata de refresh de 240Hz, in timp ce anul trecut ne-am jucat cu un model de 24″ cu o rata de refresh de 360Hz.

Desigur, nu doar rata de refresh este imbunatatita de la an la an, ci si celelalte caracteristici ale panourilor. Un bun exemplu in acest sens este tehnologia QD-OLED (quantum dot organic light-emitting diode) de la Samsung, pe care cei de la Alienware au fost primii care au integrat-o intr-un monitor de gaming. Practic, daca rata de refresh ne permite sa reactionam rapid la orice miscare de pe ecran, iar tehnologia OLED ofera culori vii si un contrast absolut, tehnologia QD-OLED duce la extrem pastrarea caracteristicilor de culoare indiferent de unghiul din care vizualizam imaginea, precum si la atingerea unor nivele de alb foarte ridicate, fara cresterea consumului.

Si daca pana acum am testat monitoare Alienware echipate cu panouri IPS in format 16:9, tehnologia QD-OLED i-a permis producatorului sa abordeze si alte formate, pastrand calitatea cu care ne-a obisnuit pana acum. In cazul de fata, este vorba despre un monitor curbat (1800R) de 34″, in format 21:9, cu rezolutie 3440 x 1440 si o rata de refresh de 175Hz.

Alienware 34 Curved QD-OLED Gaming Monitor – AW3423DW, pe numele sau intreg, ofera un nivel de alb de 250 cd/m2 (1000 cd/m2 in mod HDR 1000), un contrast de 1000000:1 si 149% acoperire a spatiului de culoare sRGB, respectiv 99.3% acoperire a spatiului de culoare DCI-P3. Cu alte cuvinte, o bestei in gaming, dar care ofera o reproducere a culorilor exceptionala.

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

 1. Nu ati spus nimic de text. Stiam ca panel-urile OLED de la LG au probleme cu un extra sub-pixel alb care cauzeaza probleme de claritatea textului. Daca stai cu ochii in cod/text eram curios daca e deranjant.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Lumina este generata altfel in cazul panourilor QD-Oled, nu exista un extra sub-pixel alb…

 3. butcher a scris pe:

  Ah corect! Dar:

  “Having an RGB pixel structure is expected to be better on the AW3423DW, but actually if you look at a close up macro photo of the pixel structure like the one we took above, you can see that the sub-pixels are arranged in an unusual triangle shape, with the green pixel above the red and blue.

  In practice there have been reports that this leads to text clarity issues and noticeable fringing.”

  https://tftcentral.co.uk/reviews/dell-alienware-aw3423dw-qd-oled

  Deci nu ai observat vreo problema cu textul?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Personal nu am observat nici o problema de acest gen.

 5. Ace99 a scris pe:

  Cand o sa ajunga in stoc pe la noi?

Lasa-ne un comentariu: