Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 30 June, 2022.

Concluzii

 
De fiecare data cand am testat un monitor Alienware am fost impresionat de calitatea constructiei, de modul in care design-ul integreaza firesc aspectele functionale si bineinteles, de performantele panoului. De aceasta data insa trebuie sa recunosc ca am ramas profund uimit, Alienware AW3423DW fiind pur si simplu la un alt nivel. In primul rand, pentru ca discutam despre primul monitor de gaming care integreaza tehnologia QD-OLED si o face intr-un mod absolut superb, imaginea fiind redata perfect indiferent de unghiul de vizualizare, in timp ce culorile si detaliile sunt pur si simplu in alt univers fata de monitoarele clasice IPS.

Negrul este absolut, fiind imposibil de masurat, acelasi lucru fiind valabil si pentru contrast, modul HDR 1000 ne dezvaluie detalii despre care nici macar nu stiam ca sunt acolo, iar timpul de raspuns este excelent, rata de refresh de 175Hz recomandand Alienware AW3423DW chiar si celor mai infocati gameri. Nu in ultimul rand, avem de-a face cu un monitor care acopera un spatiu de culoare vast, ceea ce il recomanda chiar si celor mai pretentiosi utilizatori, iar certificarea Nvidia G-Sync Ultimate va fi cu siguranta pe placul celor care au investit intr-un RTX 3080 sau RTX 3090 si vor sa se bucure la maxim de acesta.

Desigur, de aceasta data nu mai discutam despre un monitor accesibil, Alienware AW3423DW urmand a fi comercializat pentru 1299 USD – tehnologia QD-OLED este revolutionara, dar in acelasi timp vine cu un cost. Totusi, cei care au investit intr-un RTX 3070 sau mai sus, respectiv intr-un RX 6800 sau mai sus, nu cred ca vor avea o problema in a achizitiona un monitor pe masura placii video. In fond, este pacat sa platesti peste 1000 Euro pe o placa video si sa nu o folosesti la adevarata ei valoare. Iar Alienware AW3423DW este cu siguranta unul dintre monitoarele potrivite pentru asta.

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

 1. Nu ati spus nimic de text. Stiam ca panel-urile OLED de la LG au probleme cu un extra sub-pixel alb care cauzeaza probleme de claritatea textului. Daca stai cu ochii in cod/text eram curios daca e deranjant.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Lumina este generata altfel in cazul panourilor QD-Oled, nu exista un extra sub-pixel alb…

 3. butcher a scris pe:

  Ah corect! Dar:

  “Having an RGB pixel structure is expected to be better on the AW3423DW, but actually if you look at a close up macro photo of the pixel structure like the one we took above, you can see that the sub-pixels are arranged in an unusual triangle shape, with the green pixel above the red and blue.

  In practice there have been reports that this leads to text clarity issues and noticeable fringing.”

  https://tftcentral.co.uk/reviews/dell-alienware-aw3423dw-qd-oled

  Deci nu ai observat vreo problema cu textul?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Personal nu am observat nici o problema de acest gen.

 5. Ace99 a scris pe:

  Cand o sa ajunga in stoc pe la noi?

Lasa-ne un comentariu: