Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 30 June, 2022.

OSD

 
Meniul si experienta de navigare sunt similare cu ceea ce vedeam in cazul modelelor AW2720HF si AW2521H, cu o serie de functii specifice tipului de panou utilizat de AW3423DW. Astfel, pornirea sau oprirea alimentarii monitorului este realizata cu ajutorul unui buton dedicat, pozitionat pe latura inferioara a display-ului, in timp ce navigarea prin meniul OSD este realizata cu ajutorul joystick-ului pozitionat de asemenea pe latura inferioara, in zona centrala.

Aici gasim atat reglajele clasice (luminozitate, contrast), precum si setarile specifice Alienware, adica Game Enhance Mode, Dark Stabilizer, AlienFX Lighting si diverse preset-uri pentru diferite tipuri de jocuri. Mai mult decat atat, Alienware AW3423DW ofera o serie de setari specifice, cum ar fi HDR (putem opta intre HDR 400 si HDR 1000), respectiv OLED Panel maintenance, unde gasim optiunile Pixel refresh si Panel refresh. Prima este gandita pentru a inlatura persistenta temporara a imaginii dupa cateva ore (4-20 de ore), in timp ce a doua este gandita pentru a elimina posibilitatea retentiei permanente a imaginii dupa mai mult de 1500 de ore de utilizare.

Desigur, Alienware AW3423DW este echipat cu o placa de sunet integrata, astfel incat putem utiliza castile conectate direct la monitor. In conditiile in care putem conecta si mouse-ul si tastatura la monitor, avem practic posibilitatea de a organiza cablurile de pe birou intr-un mod cat mai eficient, ceea ce reprezinta un avantaj pentru majoritatea dintre noi.

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

 1. Nu ati spus nimic de text. Stiam ca panel-urile OLED de la LG au probleme cu un extra sub-pixel alb care cauzeaza probleme de claritatea textului. Daca stai cu ochii in cod/text eram curios daca e deranjant.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Lumina este generata altfel in cazul panourilor QD-Oled, nu exista un extra sub-pixel alb…

 3. butcher a scris pe:

  Ah corect! Dar:

  “Having an RGB pixel structure is expected to be better on the AW3423DW, but actually if you look at a close up macro photo of the pixel structure like the one we took above, you can see that the sub-pixels are arranged in an unusual triangle shape, with the green pixel above the red and blue.

  In practice there have been reports that this leads to text clarity issues and noticeable fringing.”

  https://tftcentral.co.uk/reviews/dell-alienware-aw3423dw-qd-oled

  Deci nu ai observat vreo problema cu textul?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Personal nu am observat nici o problema de acest gen.

 5. Ace99 a scris pe:

  Cand o sa ajunga in stoc pe la noi?

Lasa-ne un comentariu: