Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 30 June, 2022.

 
Alienware AW3423DW este livrat intr-un ambalaj voluminos, in care gasim monitorul, cablul de alimentare, cablul USB, un cablu Display Port, un cablu HDMI, un cablu Mini Display Port -> Display Port, manualul utilizatorului, un adaptor vesa pentru prinderea pe perete si un raport de calibrare din fabrica. Da, ati citit bine, Alienware AW3423DW este calibrat din fabrica, pentru a oferi o experienta optima utilizatorilor. La fel ca si fratii sai testati anii trecuti, Alienware AW3423DW integreaza conceptul Legend Industrial Design al producatorului american, fiind livrat in versiunea Lunar Light.

Evident, Alienware AW3423DW este echipat cu sistemul de iluminare AlienFX, integrat in piciorul monitorului, in logo-ul Alienware si in zona centrala de pe spatele monitorului, iluminarea putand fi controlata atat din meniul OSD, cat si cu ajutorul aplicatiei Alienware Control Center / Alienware FX. Asa cum ne-a obisnuit producatorul, Alienware AW3423DW ofera posibilitati avansate de ajustare, display-ul putand pivota in plan orizontal cu pana la 20 de grade in fiecare parte, in timp ce pivotarea in plan vertical poate avea valori cuprinse intre -5 si 21 de grade. Mai mult decat atat, avem la dispozitie 110mm pentru reglarea inaltimii.

Conectica este pozitionata in stanga si in dreapta montantului piciorului de sprijin, pe partea din spate. In partea stanga gasim un conector standard pentru alimentare la priza (sursa este inclusa in monitor) si un port Kensington lock, in timp ce in dreapta piciorului gasim un conector USB 3.2 Gen 1 upstream, 2 conectori USB 3.2 Gen 1, 2 conectori HDMI 2, 1 conector Display Port 1.4 si un conector Line Out.

Pe latura inferioara a display-ului gasim 2 conectori USB 3.2 Gen 1, unul dintre acestia fiind compatibil cu tehnologia Power Charging, precum si un conector audio out pentru casti. Tot aici gasim si joystick-ul cu ajutorul caruia putem naviga in meniul OSD, in timp ce butonul power este pozitionat in partea dreapta a monitorului, pe latura inferioara. Asa cum ne-au obisnuit cei de la Alienware, piciorul monitorului contine cu o zona de trecere pentru cabluri, iar zona mediana in care sunt dispusi majoritatea conectorilor este acoperita cu un capac detasabil.

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – Alienware AW3423DW Curved QD-OLED Gaming Monitor

 1. Nu ati spus nimic de text. Stiam ca panel-urile OLED de la LG au probleme cu un extra sub-pixel alb care cauzeaza probleme de claritatea textului. Daca stai cu ochii in cod/text eram curios daca e deranjant.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Lumina este generata altfel in cazul panourilor QD-Oled, nu exista un extra sub-pixel alb…

 3. butcher a scris pe:

  Ah corect! Dar:

  “Having an RGB pixel structure is expected to be better on the AW3423DW, but actually if you look at a close up macro photo of the pixel structure like the one we took above, you can see that the sub-pixels are arranged in an unusual triangle shape, with the green pixel above the red and blue.

  In practice there have been reports that this leads to text clarity issues and noticeable fringing.”

  https://tftcentral.co.uk/reviews/dell-alienware-aw3423dw-qd-oled

  Deci nu ai observat vreo problema cu textul?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Personal nu am observat nici o problema de acest gen.

 5. Ace99 a scris pe:

  Cand o sa ajunga in stoc pe la noi?

Lasa-ne un comentariu: