Review – HP Omen X Desktop 900-040vt

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 October, 2016.

Exterior

 
Undeva in sediul HP exista cel putin un designer si un inginer care merita felicitati, pentru ca HP Omen X este un desktop cu adevarat iesit din comun, forma imbinandu-se perfect cu utilitatea. Fotografiile realizate de noi cu siguranta nu fac cinste produsului, asa ca v-as recomanda sa aruncati un ochi si pe site-ul producatorului, pentru ca Omen X arata bine!

Practic, HP Omen X este (aproape) un cub, montat pe diagonala cu ajutorul a doua picioare de sprijin. Spun aproape un cub deoarece latura mastii frontale masoara 40 cm, in timp ce adancimea sistemului este de 50 cm. Da, HP Omen X nu este deloc mic si fie vorba intre noi nu este deloc usor (28 KG), motiv pentru care din tot sufletul meu ii rog pe cei de la HP ca pe un viitor model sa monteze si manere!

Exceptand faptul ca te simti ca un concurent la World Strongest Man in momentul in care cari in brate sistemul prin casa, forma slujeste functionalitatea in acest caz, iar HP Omen X ascunde mai multe surprize decat putem observa la prima vedere.

Latura frontala este impartita in 4 patrate, inconjurate de un sistem de iluminare RGB pe care il putem controla cu ajutorul utilitarului pre-instalat. Patratul de jos este dotat cu un logo iluminat (masca tribala), insa are si rol de capac. Odata indeparatat, avem acces la o trusa cu unelte si accesorii, in care gasim o surubelnita cu doua capete, 12 suruburi precum si o unealta cu ajutorul careia putem indeparta si celelalte capace, acestea fiind fixate in cleme de plastic, spre deosebire de capacul cu logo care este magnetic.

 
exterior-01

exterior-10

 
Pe latura din dreapta gasim conectorii “frontali”, adica doua jack-uri audio, doi conectori USB 3.1 Type-C, doi conectori USB 3, un card reader SDHC precum si butonul Power. Sub zona conectorilor se afla 4 sertare in care putem monta hard-disk-uri, HP Omen X fiind dotat din fabrica cu un hard-disk Seagate de 3TB montat in sertarul cu numarul 1.

 

exterior-02

exterior-03

exterior-04

exterior-05

exterior-06
 
Pe latura din spate a sistemului se observa mecanismul cu ajutorul caruia putem demonta panoul lateral, acesta fiind asigurat cu un surub. Sub acesta gasim conectorii placii de baza, adica 6 conectori USB 3.0, un conector HDMI, o iesire audio optica, un jack combo casti + microfon, precum si un conector RJ-45. HP Omen X este dotat cu o placa video Nvidia GTX 1080 Founders Edition, pe spatele careia se afla un conector DVI, un conector HDMI si 3 conectori Display Port.

 

exterior-07

exterior-08
 
Singurul accesoriu care este montat putin “ciudat” este unitatea optica slim, montata pe latura din dreapta jos, adica “sub sistem”. In zona inferioara a carcasei putem vedea fantele pe unde se realizeaza admisia aerului in carcasa.
 

exterior-09

exterior-11
 

Comentarii

Un comentariu la: Review – HP Omen X Desktop 900-040vt

  1. Mihail Alexandru a scris pe:

    Fain articol, m-a amuzat copios:D

Lasa-ne un comentariu: