ADATA XPG SX930 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 24 July, 2015.

ADATA XPG SX930 240GB

 

Daca acum 2 saptamani am putut vedea la lucru OCZ Trion 100, primul SSD ce foloseste memorie NAND TLC Toshiba A19nm, astazi ne satisfacem setea de tehnologie cu un alt SSD, de aceasta data destinat gamerilor. ADATA XPG SX930, pe numele lui de scena, este aici sa inlocuiasca SX900 ce este pe piata de mai bine de 3 ani.

Schema de design este acum bazata de flacari, inlocuind astfel suavele privighetori prezente pe seria anterioara. Nou este si controller-ul folosit, SX930 fiind primul SSD ce este motorizat de JMicron JMF670H, avand o arhitectura cu un singur nucleu ARM968 pe 32 biti si 4 canale. Piata vizata de acest controller este aceea de mainstream / performance, fiind pozitionat sa atace Silicon Motion SM2246EN si Phison S10.

Un lucru care ii lipseste lui JMF670H este suportul pentru memoria TLC, lucru care il pastreaza JMicron pentru JMF680H. In ceea ce priveste memoria NAND, XPG SX930 foloseste ceva ce ADATA numeste “Enterprise MLC+”, dar a nu se confunda cu eMLC. ADATA e unul din putinii producatori ce isi pot binnui chipurile NAND, ceea ce a si facut in acest caz. Astfel, memoria MLC NAND 16nm de la Micron este certificata pentru minim 3000 cicluri P/E si 5 ani garantie.

JMicron JMF670H suporta Write Booster, tehnologie ce foloseste un cache SLC pentru a mari performanta atunci cand scriem cantitati de pana la cativa GB, scenariu normal pentru un PC folosit pentru activitatile de zi cu zi sau jocuri. Aceasta tehnologie poate functiona atat cu memoria NAND normala cat si cu memorie pseudo-SLC, precum cea folosita de ADATA pentru SX930. Acest cache SLC este binevenit mai ales cand avem de-a face cu memorie TLC sau memorie MLC cu litografie scazuta (15nm / 16nm) unde latentele P/E sunt mai mari. Dimensiunea buffer-ului SLC variaza in functie de capacitate.

 

sx930

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: