DDR4 round-up 2017: Corsair, G.Skill, KFA2, Patriot si T-Force

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 12 May, 2017.

Competitorii

 

Chiar si dupa lansarea platformei Skylake, moment in care Intel parca au umblat la robinetul de frecventa, tot am avut probleme cu disponibilitatea kit-urilor high-end DDR4. Datorita scalarii excelente cu tensiunea de alimentare, precum si latentelor foarte reduse care pot fi obtinute, toata lumea cauta Samsung B-die, dar acestea erau inca destul de rare. Situatia s-a imbunatatit odata ce producatorii au putut binnui suficiente module / IC-uri, in cazul producatorilor ca G.Skill si Corsair toate kiturile high-end fiind acum bazate pe IC-uri B-die. Drept urmare, am amanat acest round-up pana am putut strange suficienti competitori pentru a ne forma o opinie pertinenta care sa reflecte de altfel si situatia din piata. Vom avea in articolul nostru modele incepand de la 3200MHz si culminand cu unul dintre cele mai rapide kituri retail de pe piata, tactat la 4133MHz.

Am testat in total 8 kituri, dintre care 6 sunt in configuratie single-sided, cu o capacitate de 16GB (2 x 8GB), iar doua kit-uri sunt in configuratie double-sided de 32GB (2 x 16GB), respectiv 16GB ( 2 x 8GB). Asa cum era si normal, majoritatea kiturilor (6 la numar) au IC-uri Samsung B-die, unul are IC-uri Hynix (Vengeance LED) in timp ce Patriot Viper vine cu mai vechile Samsung D-die. Lineup-ul a mai suferit modificari dupa ce am inceput testarea din diferite motive: GEIL Evo X se pare ca nu erau dotate cu B-die asa cum credeam, ci cu Hynix, avand un SPD optimizat pentru Ryzen ,ceea ce pe Intel s-a tradus in instabilitate, Vengeance RGB le-am tratat separat pentru ca comportamentul lor nu a fost demn de acest round-up, Apacer Blade nu au fost stabile la frecvente XMP (testat pe 3 placi de baza), iar A-Data si HyperX nu s-au invrednicit pana acum sa produca un kit macar apropiat ca specificatii de ce aveam noi nevoie…

Ce am observat dupa acest test, este faptul ca multi producatori valideaza kit-ul pe o singura placa de baza, ceea ce poate crea probleme atunci cand utilizatorul incearca sa-l utilizeze pe alta placa de baza. De exemplu kitul Apacer Blade 3600MHz a fost validat pe o placa Z170, consecinta fiind faptul ca nu era Prime-stable mai sus de 3466MHz pe nici o placa Z270 testata. Totusi, aceasta problema nu am remarcat-o in cazul producatorilot mari, cum ar fi G.Skill sau Corsair.

Lista completa a modelelor, configuratia si IC-urile folosite pot fi gasite mai jos:

 • Corsair Vengeance LED 32GB 3200MHz CL16 (Hynix double-sided)
 • Corsair Dominator Platinum Special Edition 32GB 3200MHz CL14 (Samsung B-die single-sided)
 • G.Skill TridentZ 16GB 3600MHz CL16 (Samsung B-die single-sided)
 • G.Skill TridentZ 16GB 3866MHz CL18 (Samsung B-die single-sided)
 • G.Skill TridentZ RGB 16GB 4133MHz CL19 (Samsung B-die single-sided)
 • KFA2 Hall Of Fame 16GB 3600MHz CL17 (Samsung B-die single-sided)
 • Patriot Viper 16GB 3400MHz CL16 (Samsung D-die double-sided)
 • T-Force Xtreem 16GB 3600MHz CL18 (Samsung B-die single-sided)

 

 

Comentarii

Un comentariu la: DDR4 round-up 2017: Corsair, G.Skill, KFA2, Patriot si T-Force

 1. Doru a scris pe:

  Mi-ar fi placut sa vad aceleasi teste si pe o platforma AM4 si daca intr-adevar chip-urile Samsung B-Die scaleaza mai bine pe aceasta platforma in comparatie cu Hynix.
  Excelent articol. Multumim!

Lasa-ne un comentariu: