Intel SSD DC S3500 480GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 25 September, 2013.

Anvil Pro 1.0.51

 

Anvil Pro este un nou program destinat testarii SSD-urilor, aflat inca in faza beta. Am ales sa iau in considerare scorul obtinut de fiecare SSD la citire si scriere. Rezultatele sunt bune, avem o viteza de peste 400MB/s atat la citire cat si la scriere indiferent de tipul de date transferat (compresibile sau incompresibile), dar punctul lui forte il reprezinta rezultatele 4K de peste 21MB/s la citire si de peste 50MB/s la scriere. In ceea ce priveste rezultatele IOPS in cazul transferului fisierelor 4K, SSD DC S3500 480GB  ne arata rezultate foarte bune la scriere (72.647) dar si la citire (58.059) daca e sa comparam cu specificatiile date de Intel.

 

snaphsot0016

 

CrystalDiskMark 3.0.2 x64

 

CrystalDiskMark are marele avantaj ca putem seta genul de date cu care sa lucreze programul: compresibile (0Fill) sau incompresibile (Random). In cazul de fata acest aspect nu conteaza prea mult pentru ca avem un controller care nu se bazeaza pe algoritmi de compresie pentru a obtine performanta ridicata.

Rezultatele sunt similare cu cele obtinute de AS SSD Benchmark cu exceptia unei foarte importante diferente: ambele efectueaza mai multe rulari, numai ca AS SSD inregistreaza valoarea medie a rularilor in timp ce CDM inregistreaza valoarea maxima. Performantele sunt in linia celor vazute mai devreme, observam o balanta intre vitezele de citire si scriere prezenta mai peste tot (inafara de rezultatele 4K unde viteza de scriere e de peste 2 ori mai buna).

 

snaphsot0019

 

Comentarii

4 comentarii la: Intel SSD DC S3500 480GB Review

 1. CPU
  Core i7 4670K

  E i7 sau i5?

 2. Alex a scris pe:

  @ Popovici Andrei
  Este i5.mai mult ca sigur este o greseala de scriere:)

 3. tom a scris pe:

  E un SSD foarte interesant, multumim pentru review.

  O obiectie am: va rog, nu incepeti si voi cu romgleza. “Capacitor” are un echivalent vechi in limba romana: condensator.

 4. Mihai a scris pe:

  Care este durata de viata a informatiilor de pe un SSD, daca il scoti din calculator?

Lasa-ne un comentariu: