Review – AMD StoreMI – Seagate IronWolf Pro 10TB + Samsung 860 Evo 250GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 18 June, 2018.

Concluzii

 
Lansarea procesoarelor AMD Ryzen a reprezentat cu siguranta un moment important in industria IT, iar introducerea pe piata a celei de-a doua serii a demonstrat intentia celor de la AMD de a juca in continuare in segmentul high-end, asa cum nu o mai facusera de multi ani. In aceste conditii, anumite tehnologii sau dotari sunt usor de trecut cu vederea, iar StoreMI este exact acest tip de tehnologie, ramasa pentru multi dintre noi o nota de subsol in lansarea procesoarelor AMD Ryzen din a doua generatie.

Cu toate acestea, StoreMI aduce o serie de noutati care pot fi interesante pentru anumite categorii de utilizatori, cum ar fi posibilitatea configurarii unui drive StoreMI bootabil prin simpla adaugare a unei unitati de stocare alaturi de cea deja instalata in sistem, posibilitatea de a crea unitati de stocare de tip tiered drive cu capacitati de stocare foarte ridicate si viteze la fel de ridicate si nu in ultimul rand usurinta in utilizare, care va conta probabil pentru multi utilizatori.

Practic, principalul dezavantaj al unei astfel de solutii este necesitatea de a acorda o atentie sporita unei solutii de back-up, deoarece defectarea oricarei unitati utilizate in configurarea unui drive StoreMI va duce la pierderea datelor de pe intregul drive virtual.

Pe de alta parte, daca utilizati deja o metoda de back-up zilnic, StoreMI poate fi o solutie cu adevarat atragatoare, permitand atingerea unor viteze ridicate de lucru in cazul unei solutii de stocare de capacitate foarte ridicata. Si trebuie sa tineti cont ca noi nu am utilizat un SSD NVMe in testele noastre, caz in care vitezele ar fi crescut considerabil!

Personal, raman in continuare adeptul utilizarii unui SSD pentru sistemul de operare si a unui HDD pentru stocarea datelor, iar Samsung 860 Evo 250GB si Seagate IronWolf Pro 10TB s-au dovedit a fi solutii cu adevarat performante si in cazul in care le utilizam in mod clasic. Totusi, apreciez pasul inainte facut de catre cei de la AMD si cred ca StoreMI este o tehnologie interesanta, care are suficient potential pentru a fi adoptata de catre anumite categorii de utilizatori.

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – AMD StoreMI – Seagate IronWolf Pro 10TB + Samsung 860 Evo 250GB

 1. ropittbul a scris pe:

  Bun bun bun !
  Bravo ! Foarte folositor acest review .

 2. bregelion a scris pe:

  Excelent!

 3. Dan a scris pe:

  Ce se intampla cu datele in momentul in care facem shutdown daca folosim 2gb de RAM in acel drive de tip storeMI?

 4. Adrianx26 a scris pe:

  Testul corect ar fi cu un ssd pe m.2 nu pe sata.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  De ce?

 6. Adrianx26 a scris pe:

  Simplu ca sa poti sa beneficiezi de latenta mica si viteza mare de transfer a ssd-ului pe M.2 NVMe + capacitatea mare de stocare a hdd-ului.

  Cam de asta

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Eu te-am intrebat de ce ar fi mai corect (asta ai spus)… Diferenta dintre un SSD NVMe si unul S-ATA cred ca este clara, aici testam cat de bine functioneaza tehnologia, nu ce viteze maxime poate atinge…

Lasa-ne un comentariu: