Review – AMD StoreMI – Seagate IronWolf Pro 10TB + Samsung 860 Evo 250GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 18 June, 2018.

Configurare StoreMI

 
Asa cum va povesteam in urma cu cateva pagini, avem la dispozitie cateva optiuni in momentul in care decidem sa configuram un tiered drive. Astfel, putem crea un drive StoreMI boot-abil, un drive StoreMI pentru date adaugand o unitate de stocare noua unei unitati care are deja date pe ea sau putem crea un drive StoreMI de la zero, utilizand doua unitati de stocare goale.

Noi am optat pentru ultima varianta, alegand pe post de “cobai” HDD-ul Seagate IronWolf Pro 10TB si SSD-ul Samsung 860 Evo 250GB. Dupa ce am ales optiunea “New Non-bootable StoreMI”, am selectat cele doua unitati de stocare, am lasat “Drive Type” setat pentru SSD, pentru a avea acces la functii specifice cum ar fi TRIM, am ales sa nu integram de la bun inceput optiunea “DRAM cache” si am creat unitatea de stocare StoreMI, rezultand un drive de tip JBOD, in care capacitatea de stocare a celor doua unitati de stocare este in final insumata.

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – AMD StoreMI – Seagate IronWolf Pro 10TB + Samsung 860 Evo 250GB

 1. ropittbul a scris pe:

  Bun bun bun !
  Bravo ! Foarte folositor acest review .

 2. bregelion a scris pe:

  Excelent!

 3. Dan a scris pe:

  Ce se intampla cu datele in momentul in care facem shutdown daca folosim 2gb de RAM in acel drive de tip storeMI?

 4. Adrianx26 a scris pe:

  Testul corect ar fi cu un ssd pe m.2 nu pe sata.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  De ce?

 6. Adrianx26 a scris pe:

  Simplu ca sa poti sa beneficiezi de latenta mica si viteza mare de transfer a ssd-ului pe M.2 NVMe + capacitatea mare de stocare a hdd-ului.

  Cam de asta

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Eu te-am intrebat de ce ar fi mai corect (asta ai spus)… Diferenta dintre un SSD NVMe si unul S-ATA cred ca este clara, aici testam cat de bine functioneaza tehnologia, nu ce viteze maxime poate atinge…

Lasa-ne un comentariu: