Review – GSkill Trident Z5 RGB 32GB DDR5-6000 CL36

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 4 November, 2021.

Concluzii

 
Fiind prinsi intre lansarea placilor de baza Z690 si lansarea procesoarelor din cea de-a 12-a generatie Intel Core, nu am avut foarte mult timp la dispozitie pentru a testa memoriile in stilul nostru caracteristic. In fond, este vorba despre o platforma noua, drept urmare mai intai trebuie sa ne obisnuim cu platforma, sa vedem de ce sunt capabile diverse IC-uri, respectiv diverse placi de baza si de-abia apoi vom pune la punct o metodologie ceva mai ampla si pentru memoriile DDR5.

Pana atunci insa, este important sa stim la ce ne putem astepta, atat din partea noilor procesoare, in tandem cu DDR5 sau DDR4, cat si din partea diverselor tipuri de IC-uri disponibile pe piata. Si cel putin in momentul de fata, IC-urile MIcron par cele mai raspandite, iar frecventa de care acestea sunt capabile pare a fi DDR5 4800 – DDR5 5600, in functie de implementare.

Pe de alta parte, IC-urile Samsung ofera atat frecvente semnificativ mai ridicate, cat si latente mai stranse, ceea ce inseamna ca in momentul de fata kiturile de memorie DDR5 high-end vor fi bazate pe aceste IC-uri, acesta fiind de altfel si cazul seriei GSkill Trident Z5. Si asa cum am vazut, acestea sunt capabile sa functioneze la frecvente net superioare fata de memoriile bazate pe IC-uri Micron, cu latente mai stranse.

Desigur, GSkill au pregatit si o serie mainstream, mai precis Ripjaws S5, alcatuita din modele tactate la DDR5 4800, DDR5 5200, DDR5 5600 si DDR5 6000, cu CL 36 sau 40. Totusi, cei care isi doresc o platforma high-end vor opta cu siguranta pentru un kit din seria Trident Z5, atat pentru performanta de care acestea sunt capabile, cat si pentru aspect. Iar norocosii… poate vor pune mana chiar si pe perla coroanei, monstruosul Trident Z5 DDR5 7000!

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – GSkill Trident Z5 RGB 32GB DDR5-6000 CL36

  1. Liviu a scris pe:

    Da , avem si noi niste preturi de referinta pentru RAMi ?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Daca vezi undeva in stoc, sa ne spui si noua… Producatorii nu comunica de obicei MSRP pentru RAM, pentru ca pana la urma pretul depinde mult de magazin si distribuitor.

Lasa-ne un comentariu: