Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 April, 2019.

Kingmax Zeus PX3480

 
Kingmax… now that is a name I haven’t heard in a long time! Ei bine, dragilor, pe vremea cand puricele se potcovea cu 99 de ocale de fier si sarea cu ele pana la cer, subsemnatul utiliza in daily-use un sistem AMD, bazat pe un procesor Athnlon 64 3700+ cu nucleu San Diego si o placa de baza ASUS A8N-SLI. Si desi procesorul respectiv fusese supus unor sesiuni de overclocking temeinice, impreuna cu un kit de memorii Corsair CMX256A-3200LLPT XMS3205v1.1, in utilizarea zilnica aveam nevoie de o cantitate decenta de RAM, motiv pentru care utilizam un kit de memorii 2 x 1GB DDR400 produse de Kingmax, faimoasele memorii rosii din seria SuperRAM.

Desigur, tineretul zilelor noastre probabil nu are amintiri legate de acea perioada, in care cumparaturile se faceau de la magazin, iar pasionatii rasfoiau saptamanal cataloagele de oferte de la magazinele de profil, la fel cum astazi cautam produsele pe internet. Ei bine, in acele vremuri, in Romania, Kingmax era un nume binecunoscut, multe Athloane, fie ele Barton sau San Diego, functionand alaturi de memoriile rosii ale producatorului taiwanez, kitul despre care va povesteam mai sus fiind chiar cel din poza de pe aceasta pagina.

Kingmax a fost intotdeuna o companie care a incercat sa ofere produse cu un bun raport calitate / pret, zona enthusiast fiind mai putin interesanta pentru ei, motiv pentru care nu au fost niciodata prezenti in paginile noastre pana acum. Totusi, tinand cont ca anul acesta se implinesc 30 de ani de la infiintarea companiei, in Hsinchu, Taiwan, nu puteam lasa lucrurile asa, iar lansarea SSD-urilor din seria Kingmax Zeus PX3480 a picat la tanc, acesta fiind primul produs Kingmax prezent in paginile LAB501, desi am folosit cu totii produsele lor in trecut.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

  1. Doru a scris pe:

    “tineretul zilelor noastre probabil nu are amintiri legate de acea perioada, in care cumparaturile se faceau de la magazin…”
    Si completez eu, cand revistele de genul Chip sau XtremPC se citeau din scoarta in scoarta iar data la care apareau era insemnata cu rosu in calendar ( si ala tiparit) ca sa nu cumva sa nu le mai gasesti la chioscuri.

Lasa-ne un comentariu: