Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 April, 2019.

Concluzii

 
Chiar si acum, la 30 de ani de la infiintarea companiei, strategia celor de la Kingmax a ramas aceeasi, producatorul taiwanez incercand sa ofere solutii accesibile cu un bun raport calitate / pret. Kingmax Zeus PX3480 este un bun exemplu in acest sens, oferind performante comparabile cu ceea ce vedem in cazul unor SSD-uri costisitoare, dar urmand a fi comercializat pentru un pret mai mic de 90 USD.

Desigur, nu avem de-a face cu dotari “extra”, cum ar fi radiator sau iluminare RGB, insa acestea nici nu sunt neaparat necesare. Iluminarea nu este o dotare importanta pentru un SSD, iar majoritatea placilor de baza sunt echipate cu slot-uri M.2 protejate cu un radiator din fabrica.

Per total, am fost placut impresionat de performanta lui Kingmax Zeus PX3480 si astept sa il vad si in magazinele din Romania. Un produs cu un bun raport calitate / pret este intotdeuna binevenit, iar Kingmax se numara printre brand-urile care ofera astfel de produse de 30 de ani, inclusiv consumatorilor din Romania.

 

Comentarii

9 comentarii la: Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

 1. Doru a scris pe:

  “tineretul zilelor noastre probabil nu are amintiri legate de acea perioada, in care cumparaturile se faceau de la magazin…”
  Si completez eu, cand revistele de genul Chip sau XtremPC se citeau din scoarta in scoarta iar data la care apareau era insemnata cu rosu in calendar ( si ala tiparit) ca sa nu cumva sa nu le mai gasesti la chioscuri.

 2. Adrian C a scris pe:

  Mi-am luat versiunea de 512GB și nu reușesc sa instalez Windows 10 pana la capăt. Am bootat după un stick USB, recunoaște M2 SSD-ul, copiază fișierele și la getting files ready la 5% își da restart. Am pățit treaba aceasta de câteva ori deja. Vreun sfat? Mulțumesc anticipat

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca e mai important pe ce platforma incerci sa il instalezi, in cazul asta. In ce connector e pus (daca placa de baza are mai multi), etc

 4. Adrian C a scris pe:

  Placa de baza este Asus Z170 Pro Gaming cu update-ul de BIOS facut si are un singur slot M2. Teoretic setările de BIOS sunt ok. Culmea este ca recunoaște SSD-ul cu setări SATA și nu M2

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Z170 avea probleme cu instalarea de Windows pe NVMe si eu am patit-o. Am rezolvat setand Legacy in loc de UEFI…

 6. Adrian C a scris pe:

  Am reușit sa instalez Windows 10 x64 și apoi am făcut un test CrystalDisk și vitezele sunt f bune. Am reușit dezactivând CSM-ul. Acum singura problema este ca după ce pornesc PC-ul, durează mult pana trece de BIOS și intra în Windows.

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Asa face din pacate

 8. Adrian C a scris pe:

  Ce alternative am? Schimb placa de baza cu o generație mai noua sau returnez SSD-ul?

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Placa de baza Z270 sau SSD S-ATA

Lasa-ne un comentariu: