Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 April, 2019.

Sistemul de test

Platforma de test

CPU

Core i7 7700K

Placa de baza

MSI Z270 XPower Gaming Titanium

Racire

Corsair H110i GTX

Memorii

16GB G.Skill TridentZ 3866MHz CL18

OS SSD

Corsair Neutron GTX 240GB

Sursa

Seasonic Prime Titanium 850W

Carcasa

Dimastech Benchtable Mini v1.0

Temp ambient

24 oC

Frecventa CPU

4500MHz

Sistem de operare

Windows 10 x64


 

Pentru a testa performanta SSD-urilor fara a fi limitati din cauza sistemului de test, am ales o platforma de ultima generatie alcatuita din procesorul Intel Core i7 7700K si placa de baza MSI Z270 XPower Gaming Titanium. Racirea procesorului a fost asigurata de AIO-ul Corsair H110i GTX, coolerul standard pentru platforma de test, in timp ce alimentarea sistemului a fost realizata de excelenta Seasonic Prime Titanium 850W.

Tot pentru a obtine rezultate optime am folosit ca sistem de operare Windows 10 Pro 64bit cu ultimele update-uri, in timp ce SSD-ul a fost conectat direct la PCH printr-un port M.2 dedicat, functionand atat in mod NVMe cat si SATA. SSD-ul primar de pe care a rulat sistemul de operare a fost un Corsair Neutron GTX 240GB.

Pentru o repetabilitate cat mai buna a testelor, SSD-ul a fost conectat ca drive secundar la sistem. Testarea a inceput de fiecare data dupa un Secure Erase, iar testele au fost rulate de fiecare data in aceeasi ordine pentru a putea compara rezultatele cu cele obtinute de alte SSD-uri testate de-a lungul timpului.

 

 

Comentarii

9 comentarii la: Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

 1. Doru a scris pe:

  “tineretul zilelor noastre probabil nu are amintiri legate de acea perioada, in care cumparaturile se faceau de la magazin…”
  Si completez eu, cand revistele de genul Chip sau XtremPC se citeau din scoarta in scoarta iar data la care apareau era insemnata cu rosu in calendar ( si ala tiparit) ca sa nu cumva sa nu le mai gasesti la chioscuri.

 2. Adrian C a scris pe:

  Mi-am luat versiunea de 512GB și nu reușesc sa instalez Windows 10 pana la capăt. Am bootat după un stick USB, recunoaște M2 SSD-ul, copiază fișierele și la getting files ready la 5% își da restart. Am pățit treaba aceasta de câteva ori deja. Vreun sfat? Mulțumesc anticipat

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca e mai important pe ce platforma incerci sa il instalezi, in cazul asta. In ce connector e pus (daca placa de baza are mai multi), etc

 4. Adrian C a scris pe:

  Placa de baza este Asus Z170 Pro Gaming cu update-ul de BIOS facut si are un singur slot M2. Teoretic setările de BIOS sunt ok. Culmea este ca recunoaște SSD-ul cu setări SATA și nu M2

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Z170 avea probleme cu instalarea de Windows pe NVMe si eu am patit-o. Am rezolvat setand Legacy in loc de UEFI…

 6. Adrian C a scris pe:

  Am reușit sa instalez Windows 10 x64 și apoi am făcut un test CrystalDisk și vitezele sunt f bune. Am reușit dezactivând CSM-ul. Acum singura problema este ca după ce pornesc PC-ul, durează mult pana trece de BIOS și intra în Windows.

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Asa face din pacate

 8. Adrian C a scris pe:

  Ce alternative am? Schimb placa de baza cu o generație mai noua sau returnez SSD-ul?

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Placa de baza Z270 sau SSD S-ATA

Lasa-ne un comentariu: