Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 April, 2019.

Prezentare

 
Kingmax Zeus PX3480 este livrat intr-un ambalaj simplu, de culoare neagra, in pachet fiind inclus SSD-ul si manualul utilizatorului. SSD-ul nu este echipat cu un radiator iar eticheta este simpla, fara folie de cupru pentru disiparea caldurii.

Kingmax Zeus PX3480 este disponibil in trei variante, mai precis 256GB, 512GB si 1TB – noi am primit la teste versiunea de 256GB. SSD-ul este construit in jurul controller-ului Phison E12, cuplat cu IC-uri TLC 3D Nand de la Toshiba (BiCS3), fabricate in litografie pe 15nm, la fel ca si in cazul modelului AORUS testat in urma cu cateva saptamani.

Modelul primit la teste este echipat cu 2 IC-uri de 128 GB si este echipat cu 1GB de memorie cache produsa de Nanya. Kingmax declara un MTBF de 2 milioane de ore si ofera o garantie de 3 ani, indiferent de capacitate.

 

Comentarii

9 comentarii la: Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

 1. Doru a scris pe:

  “tineretul zilelor noastre probabil nu are amintiri legate de acea perioada, in care cumparaturile se faceau de la magazin…”
  Si completez eu, cand revistele de genul Chip sau XtremPC se citeau din scoarta in scoarta iar data la care apareau era insemnata cu rosu in calendar ( si ala tiparit) ca sa nu cumva sa nu le mai gasesti la chioscuri.

 2. Adrian C a scris pe:

  Mi-am luat versiunea de 512GB și nu reușesc sa instalez Windows 10 pana la capăt. Am bootat după un stick USB, recunoaște M2 SSD-ul, copiază fișierele și la getting files ready la 5% își da restart. Am pățit treaba aceasta de câteva ori deja. Vreun sfat? Mulțumesc anticipat

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca e mai important pe ce platforma incerci sa il instalezi, in cazul asta. In ce connector e pus (daca placa de baza are mai multi), etc

 4. Adrian C a scris pe:

  Placa de baza este Asus Z170 Pro Gaming cu update-ul de BIOS facut si are un singur slot M2. Teoretic setările de BIOS sunt ok. Culmea este ca recunoaște SSD-ul cu setări SATA și nu M2

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Z170 avea probleme cu instalarea de Windows pe NVMe si eu am patit-o. Am rezolvat setand Legacy in loc de UEFI…

 6. Adrian C a scris pe:

  Am reușit sa instalez Windows 10 x64 și apoi am făcut un test CrystalDisk și vitezele sunt f bune. Am reușit dezactivând CSM-ul. Acum singura problema este ca după ce pornesc PC-ul, durează mult pana trece de BIOS și intra în Windows.

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Asa face din pacate

 8. Adrian C a scris pe:

  Ce alternative am? Schimb placa de baza cu o generație mai noua sau returnez SSD-ul?

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Placa de baza Z270 sau SSD S-ATA

Lasa-ne un comentariu: