Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 April, 2019.

Rezultate

 
Fiind bazat pe o configuratie similara cu AORUS RGB M.2 NVMe SSD 256GB, Kingmax Zeus PX3480 nu ne ia prin surprindere, rezultatele obtinute fiind similare cu ceea ce am vazut in cazul modelului AORUS. Practic, performantele sunt foarte bune, modelul de 256GB fiind capabil de viteze de citire de pana la 3100 MB/s, respectiv viteze de scriere de pana la 1100 MB/s. Fata de modelul AORUS, observam o usoara crestere de performanta la capitolul IOPS, datorita cantitatii de memorie cache utilizata de Kingmax.

Evident, astazi analizam peformantele mezinului familiei, fratii sai mai mari fiind capabil de performante mai ridicate. Astfel, modelul de 512GB poate atinge pana la 3400 MB/s pentru citire, respectiv 1950 MB/s pentru scriere, in timp ce modelul de 1TB populeaza toate canalele controller-ului, fiind capabil de viteze de pana la 3400 MB/s pentru citire si 3000 MB/s pentru scriere, similare cu ceea ce putem vedea in cazul modelului 970 Evo al celor de la Samsung.

 

 

Comentarii

9 comentarii la: Review – Kingmax Zeus PX3480 M.2 NVMe SSD 256GB

 1. Doru a scris pe:

  “tineretul zilelor noastre probabil nu are amintiri legate de acea perioada, in care cumparaturile se faceau de la magazin…”
  Si completez eu, cand revistele de genul Chip sau XtremPC se citeau din scoarta in scoarta iar data la care apareau era insemnata cu rosu in calendar ( si ala tiparit) ca sa nu cumva sa nu le mai gasesti la chioscuri.

 2. Adrian C a scris pe:

  Mi-am luat versiunea de 512GB și nu reușesc sa instalez Windows 10 pana la capăt. Am bootat după un stick USB, recunoaște M2 SSD-ul, copiază fișierele și la getting files ready la 5% își da restart. Am pățit treaba aceasta de câteva ori deja. Vreun sfat? Mulțumesc anticipat

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca e mai important pe ce platforma incerci sa il instalezi, in cazul asta. In ce connector e pus (daca placa de baza are mai multi), etc

 4. Adrian C a scris pe:

  Placa de baza este Asus Z170 Pro Gaming cu update-ul de BIOS facut si are un singur slot M2. Teoretic setările de BIOS sunt ok. Culmea este ca recunoaște SSD-ul cu setări SATA și nu M2

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Z170 avea probleme cu instalarea de Windows pe NVMe si eu am patit-o. Am rezolvat setand Legacy in loc de UEFI…

 6. Adrian C a scris pe:

  Am reușit sa instalez Windows 10 x64 și apoi am făcut un test CrystalDisk și vitezele sunt f bune. Am reușit dezactivând CSM-ul. Acum singura problema este ca după ce pornesc PC-ul, durează mult pana trece de BIOS și intra în Windows.

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Asa face din pacate

 8. Adrian C a scris pe:

  Ce alternative am? Schimb placa de baza cu o generație mai noua sau returnez SSD-ul?

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Placa de baza Z270 sau SSD S-ATA

Lasa-ne un comentariu: