Review – Kingston IronKey D300 Secure USB 3.0 4GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 5 July, 2017.

Prezentare

 
Daca modelul DataTraveler 2000 era certificat FIPS 197, Kingston IronKey D300 este certificat FIPS 140-2 Level 3, ceea ce inseamna ca pe langa algoritmul de encriptie AES256, acesta este dotat si cu sisteme de protectie fizica. Astfel, stick-ul este rezistent la apa pana la o adancime de 1.2m (IPX8), carcasa fiind construita din zinc, fiind sigilata cu o rasina epoxidica. Orice incercare de a deschide carcasa va lasa urme, iar datele de pe stick vor fi distruse dupa 10 incercari esuate de a introduce parola corecta, fiind eliminata astfel posibilitatea vulnerabilitatii la un atac de tip brute force.

Kingston IronKey D300 are dimensiuni putin mai mari decat cele ale unui stick USB normal (77.9 mm x 22.2 mm x 12.05 mm), este rezisten la apa si poate stoca date la temperaturi cuprinse intre -20 si 85 oC. Exista doua versiuni (normala si managed), fiecare fiind disponibila in 6 capacitati (4,8,16,32,64 si 128GB). Versiunea managed permite administratorului de retea sa monitorizeze stick-urile companiei cu ajutorul platformei IronKey EMS, acesta putand sterge de la distanta datele de pe stick in cazul in care acest lucru este necesar.

Producatorul specifica viteze de pana la 80MB/s pentru citire si 12MB/s pentru scriere in cazul modelului de 4GB, respectiv 250MB/s pentru citire si 85MB/s viteze de scriere in cazul modelului de 128GB. Noi am primit la teste versiunea de 4GB.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Kingston IronKey D300 Secure USB 3.0 4GB

 1. Mihai a scris pe:

  Pretul mare se regaseste in serviciile de securitate oferite, produsul este interesant. Totusi 4GB sunt foarte putini.

  Apare undeva scris cat timp raman datele scrise in flash fara sa apara erori al citire? Poate fi utilizat la backup pentru 10 ani la o temperatura de 40grade sa zicem, iar dupa acest timp sa poata fi citite?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Asa este 4GB este o capacitate destul de mica, din fericire exista versiuni pana la 128GB.

  Spectrul de temperatura este precizat de producator, dar perioada nu.

 3. Red a scris pe:

  Întrebarea mea e: Cu ce se diferențiază folosirea acest USB stick față de a arhiva fișierele cu 7-Zip și a le cripta cu AES-256?

  Înafară de faptul că după 10 încercări de introducere a parolei greșite, fișierele se vor șterge automat.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Rezistenta la intemperii, protectia la deschidere fizica, certificarea oferita de institutii de stat

Lasa-ne un comentariu: