Review – Kingston IronKey D300 Secure USB 3.0 4GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 5 July, 2017.

Concluzii

 
Kingston IronKey D300 Secure USB 3.0 4GB beneficiaza de 5 ani garantie si poate fi achizitionat din Romania pentru aproximativ 400 RON. Evident, pretul per GB este urias prin comparatie cu un stick USB 3.0 normal, insa aici discutam despre un stick USB care asigura siguranta datelor in orice conditii, fiind certificat pentru utilizarea in institutii de stat, institutii financiar bancare s.a.m.d.

Pentru cei care au nevoie de asa ceva, pretul este irelevant, in conditiile in care siguranta datelor stocate pe Kingston IronKey D300 este principala lor prioritate. Din punctul meu de vedere, singura optiune care lipseste in cazul lui Kingston IronKey D300 este mecanismul fizic de distrugere a datelor in momentul unei tentative de a desface carcasa. Cu un astfel de mecanism in functiune, am putea discuta despre un dispozitiv certificat FIPS 140-2 Level 4, unul dintre cele mai ridicate nivele de securitate din lume.

Chiar si asa, Kingston IronKey D300 este cel mai sigur stick USB pe care l-am testat noi pana acum, aspect care te face sa te simti pentru o secunda ca in filmele cu James Bond. My name is D300… IronKey D300. Kingston IronKey D300…
 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Kingston IronKey D300 Secure USB 3.0 4GB

 1. Mihai a scris pe:

  Pretul mare se regaseste in serviciile de securitate oferite, produsul este interesant. Totusi 4GB sunt foarte putini.

  Apare undeva scris cat timp raman datele scrise in flash fara sa apara erori al citire? Poate fi utilizat la backup pentru 10 ani la o temperatura de 40grade sa zicem, iar dupa acest timp sa poata fi citite?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Asa este 4GB este o capacitate destul de mica, din fericire exista versiuni pana la 128GB.

  Spectrul de temperatura este precizat de producator, dar perioada nu.

 3. Red a scris pe:

  Întrebarea mea e: Cu ce se diferențiază folosirea acest USB stick față de a arhiva fișierele cu 7-Zip și a le cripta cu AES-256?

  Înafară de faptul că după 10 încercări de introducere a parolei greșite, fișierele se vor șterge automat.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Rezistenta la intemperii, protectia la deschidere fizica, certificarea oferita de institutii de stat

Lasa-ne un comentariu: