Review – Kingston IronKey D300 Secure USB 3.0 4GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 5 July, 2017.

Kingston IronKey D300

 
In urma cu un an va povesteam despre Kingston DataTraveler 2000, un stick USB dotat cu tastatura numerica si criptare AES256, dedicat celor care doresc sa isi protejeze datele. Asa cum spuneam si atunci, exista situatii in care datele de pe stick valoreaza exponential mai mult decat stick-ul in sine, prin urmare, in cazul pierderii acestuia dorim sa ne asiguram ca nimeni nu va putea accesa respectivele date fara acordul nostru.

Indiferent daca discutam despre date confidentiale de la locul de munca sau despre date personale private de orice natura, cred ca fiecare este constient ca exista anumite documente, aplicatii sau fotografii care nu trebuie sa ajunga in mainile nepotrivite.

Ei bine, desi criptarea AES256 a devenit un standard in zilele noastre, nu toate stick-urile securizate se supun acelorasi standarde de siguranta. Nu ma refer aici la componenta software (mecanismul de criptare) ci la reglementarile pe care un astfel de stick trebuie sa le respecte pentru a primi o anumita certificare.

Guvernul Statelor Unite a reglementat aceste standarde sub denumirea Federal Information Processing Standard (FIPS), acestea putand face referire la algoritmul de encriptie utilizat (FIPS 197) sau la un set de reglementari software si hardware pe care un astfel de dispozitiv trebuie sa le respecte pentru a putea fi utilizat in cadrul serviciilor de informatii, sistemelor financiare s.a.m.d (FIPS 140-2). Astazi vom discuta despre un stick USB certificat FIPS 140-2 Level 3, pe numele sau Kingston IronKey D300.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Kingston IronKey D300 Secure USB 3.0 4GB

 1. Mihai a scris pe:

  Pretul mare se regaseste in serviciile de securitate oferite, produsul este interesant. Totusi 4GB sunt foarte putini.

  Apare undeva scris cat timp raman datele scrise in flash fara sa apara erori al citire? Poate fi utilizat la backup pentru 10 ani la o temperatura de 40grade sa zicem, iar dupa acest timp sa poata fi citite?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Asa este 4GB este o capacitate destul de mica, din fericire exista versiuni pana la 128GB.

  Spectrul de temperatura este precizat de producator, dar perioada nu.

 3. Red a scris pe:

  Întrebarea mea e: Cu ce se diferențiază folosirea acest USB stick față de a arhiva fișierele cu 7-Zip și a le cripta cu AES-256?

  Înafară de faptul că după 10 încercări de introducere a parolei greșite, fișierele se vor șterge automat.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Rezistenta la intemperii, protectia la deschidere fizica, certificarea oferita de institutii de stat

Lasa-ne un comentariu: