Review – Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD 1TB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 June, 2019.

Concluzii

 
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD 1TB este comercializat in Romania pentru 900 RON, in timp ce variantele de 2TB, 500GB si 250 GB costa 1800, 478, respectiv 265 RON. Practic, avem de-a face cu un SSD performant cu un pret corect, insa senzatia mea este ca firmware-ul este optimizat pentru anduranta, controller-ul si memoria NAND utilizate fiind capabile de viteze ceva mai mari.

Cel mai probabil vom vedea in viitorul nu foarte indepartat un SSD Kingston, sau HyperX, PCI-E 4.0, care va oferi viteze net superioare – acesta este urmatorul pas logic pentru toti producatorii importanti de SSD-uri. Pana atunci insa, nu pot sa nu remarc faptul ca producatorul american revine in segmentul high-end chiar la 10 ani dupa lansarea primului SSD Kingston pe piata.

Desigur, nu stiu daca acest lucru a fost intentionat sau nu, insa pot spune cu siguranta ca revenirea celor de la Kingston in segmentul SSD-urilor high-end dupa 4 ani in care am vazut de la ei doar modele mainstream sau entry-level nu poate decat sa ne bucure. Concurenta in segmentul high-end este benefica pentru consumator, iar revenirea unuia dintre cei mai mari jucatori de pe piata este intotdeuna un semn bun.
 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD 1TB

  1. Cristi a scris pe:

    Nu am vazut nimic de temperaturi sau consum

Lasa-ne un comentariu: