Review – Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD 1TB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 June, 2019.

Kingston KC2000

 
Demult… tare demult… la CES 2009, Kingston intrau pe piata SSD-urilor cu seria SSDNow, in esenta SSD-uri Intel cu branding Kingston. Si cum SSD-urile Intel erau cele mai performante la momentul respectiv, acelasi lucru putea fi spus si despre seria SSDNow. 2 ani mai tarziu vedea lumina zilei o alta bestie, de aceasta data cu controller Sandforce sub capota, mai precis Kingston HyperX 240, din nou unul dintre cele mai rapide SSD-ri in momentul lansarii.

Aveau sa mai treaca 4 ani pana in momentul in care isi facea aparitia HyperX Predator PCI-E M.2, care reprezenta, asa cum spuneam atunci, “apogeul SSD-urilor consumer PCI-E in epoca pre-NMVe”, fiind, ati ghicit, cel mai performant SSD consumer disponibil pe piata in momentul lansarii.

In era NVMe insa, cei de la Samsung au luat prin surprindere concurenta, Toshiba urmandu-le la o oarecare distanta, astfel incat, desi Samsung dadeau startul nebuniei NVMe in acelasi an in care noi testam Predatorul, cei de la Kingston aveau sa mai astepte inca 2 ani pana in momentul in care lansau pe piata primul SSD NVMe consumer din portofoliul lor, mai precis modelul Kingston KC1000, bazat pe un controller Phison E7 si memorie 2D MLC.

Acesta era un model mainstream, caruia i-a urmat un an mai tarziu si un model entry-level, mai precis Kingston A1000, bazat pe un controller Phison E8 si memorii TLC Toshiba pe 64 layere. Totusi, din portofoliul gigantului american lipsea un SSD ceva mai… carnos, bazat pe tehnologie de ultima generatie si capabil de performante ceva mai mari decat mainstream.

Ei bine, acesta se numeste Kingston KC2000 si a fost anuntat in cadrul CES 2019, in Las Vegas, fiind unul dintre primele SSD-uri echipate cu noul controller Silicon Motion SM2262EN, impreuna cu memorie BiCS4 TLC de la Toshiba, pe 96 de layere. Stiu, au mai aparut modele bazate pe Silicon Motion SM2262EN anul acesta, insa marea lor majoritate utilizau NAND pe 64 de layere.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD 1TB

  1. Cristi a scris pe:

    Nu am vazut nimic de temperaturi sau consum

Lasa-ne un comentariu: