Review – Kingston KC2500 NVMe 1TB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 11 May, 2020.

Concluzii

 
Kingston KC2500 NVMe PCIe SSD 1TB este comercializat in Romania pentru 1200 RON, in timp ce variantele de 2TB, 500GB si 250 GB costa 2300, 700, respectiv 380 RON, pretul fiind semnificativ mai ridicat decat in cazul modelului KC2000. Acest lucru este de altfel justificat – daca in cazul lui KC2000 firmware-ul era optimizat pentru anduranta, de aceasta data avem de-a face cu o implementare care descatuseaza potentialul controller-ului Silicon Motion SM2262EN si al memoriilor BiCS4 TLC, oferind performante demne de un varf de gama.

Practic, Kingston KC2500 este unul dintre cele mai rapide SSD-uri PCI-E 3.0 disponibile pe piata, oferind performante similare cu Samsung 970 Pro (sau chiar mai ridicate la anumite capitole), pentru un pret ceva mai mic, Kingston reusind din nou sa se pozitioneze in top-ul producatorilor de SSD-uri, asa cum o faceau si pe vremuri, la inceputurile nebuniei stocarii ultra-rapide.

Totusi, AORUS, Corsair, Seagate si Sabrent ofera deja solutii NVMe PCI-E Gen 4, iar Samsung 980 Pro (primul SSD PCI-E Gen 4 de la Samsung) se pregateste sa isi faca aparitia pe piata anul acesta. Drept urmare, cred ca ar fi momentul sa vedem un astfel de SSD si in portofoliul Kingston. Poate un model ultra-rapid sub brand-ul HyperX. Asteptam cu interes!

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Kingston KC2500 NVMe 1TB

  1. Hyadum a scris pe:

    Ar fi fost interesanta o comparatie cu Samsung 970 EVO Plus 1TB. Sunt fix la acelasi pret si au viteze foarte apropiate. Totusi apar diferente mari la random read/write 4KB, si au MTBF foarte diferit.
    Eram curios si la ce temperaturi sta in uz normal (cand se folosesc aplicatii ce ruleaza de pe el) si in scriere intensiva. Nu inteleg de ce nu le pun producatorii heatsinks din moment ce ajung la 70 grade.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pentru ca in zilele noastre majoritatea placilor de baza au heatsink-uri pentru unitati NVMe.

Lasa-ne un comentariu: