Review – Sabrent Rocket NVMe 4.0 & Sabrent Rocket Q NVMe

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 27 February, 2020.

Prezentare

 

Ambele modele sunt livrate intr-un ambalaj iesit din comun, departe de clasicele blistere de plastic utilizate de unii producatori mari. Astfel, SSD-urile Sabrent sunt livrate in cutii de carton compacte, care adapostesc o a doua cutie, construita din aluminiu. In cutia din aluminiu gasim SSD-ul si manualul utilizatorilor, iar cei care au achizitionat un astfel de SSD pot descarca de pe site-ul producatorului o versiune de Acronis True Image dedicata, care valoreaza ~ 30 USD. Valoare adaugata, cum s-ar spune.

Modelul Sabrent Rocket Q este construit in jurul unui controller PHISON E12S, cuplat cu IC-uri QLC 3D NAND produse de Micron, Modelul primit la teste este echipat cu 2 IC-uri de 512 GB, respectiv cu doua IC-uri DDR4 produse de SK Hynix pentru cache. MTBF declarat este de 1.8 milioane de ore, producatorul oferind o garantie de 5 ani.

La fel ca si celelalte SSD-uri PCI-E 4.0 testate de noi pana acum, Sabrent Rocket NVMe 4.0 este echipat cu PHISON PS5016-E16, cuplat cu IC-uri TLC 3D Nand de la Toshiba (BiCS4 96 de straturi). Modelul primit la teste este echipat cu 2 IC-uri de 512 GB, respectiv cu doua IC-uri DDR4 SK Hynix pentru cache. MTBF declarat este de 1.8 milioane de ore, producatorul oferind o garantie de 5 ani.

In cazul ambelor modele, eticheta este imprimata pe o foaie de cupru, aceasta actionand si ca heatsink. In cazul majoritatii placilor de baza, putem utiliza cu incredere heatsink-ul M.2 inclus in pachetul placii de baza, in special in cazul modelului PCI-E 4.0. In cazul in care nu dispuneti de o placa de baza echipata cu heatsink M.2, Sabrent comercializeaza si un heatsink dedicat (Sabrent M.2 2280 SSD Rocket Heatsink) destul de impresionant, pentru 22.99 USD.

Acesta imbraca ambele parti ale SSD-ului si utilizeaza 3 heatpipe-uri pentru disiparea eficienta a caldurii degajate de controller. Atentie – nu utilizati SSD-uri PCI-E 4.0 fara heatsink, deoarece performanta acestora poate avea de suferit.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sabrent Rocket NVMe 4.0 & Sabrent Rocket Q NVMe

  1. Cristi a scris pe:

    http://bit.ly/2PW7Qvx
    Foarte tare, pe cand si pe meleagurile noastre?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Amazon livreaza si la noi in tara

Lasa-ne un comentariu: