Review – Sabrent Rocket NVMe 4.0 & Sabrent Rocket Q NVMe

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 27 February, 2020.

Concluzii

 

Sabrent Rocket Q este disponibil in 3 variante, in functie de capacitatea de stocare, mai precis 1TB, 2TB si 4TB. Noi am testat mezinul seriei, adica versiunea de 1TB, comercializata pe Amazon pentru 119USD (sau 119 Euro pe Amazon.de). Daca achizitionati produsul din Romania, trebuie sa stiti ca la acest pret se mai adauga 7.53USD taxa de transport, plus 16% TVA pe care ii veti plati la vama, pentru un total de 146 USD, adica 645 RON in momentul de fata. Chiar si asa, Sabrent Rocket Q este mai ieftin decat majoritatea SSD-urilor NVMe de 1TB comercializate in Romania in momentul de fata, in conditiile in care ofera un nivel mai ridicat de performanta decat o buna parte dintre acestea.

Sabrent Rocket NVMe 4.0 este adevarata vedeta a testului de astazi, bestia PCI-E 4.0 fiind disponibila de asemenea in 3 variante, mai precis 1TB, 2TB si 4TB. Pentru modelul de 1TB testat de noi astazi va trebui sa scoateti din buzunar 199.99 USD (+ 7.26 USD transport si 16% TVA), adica 239 USD (1056 RON) – cu 80-100 RON mai putin decat pentru un model Corsair sau AORUS echivalent (sau 189 Euro pe Amazon.de). Asa cum am putut vedea insa, Sabrent Rocket NVMe 4.0 ofera acelasi nivel de performanta ca si modelele comercializate de cele doua companii consacrate, ba chiar si aceeasi perioada de 5 ani garantie.

Ce-i drept, modelele AORUS si Corsair sunt livrate impreuna cu un heatsink solid in pachet, in cazul lui Sabrent Rocket NVMe 4.0 acesta putand fi achizitionat separat pentru 22.99 USD. Chiar si asa, nu pot decat sa ma bucur in momentul in care vad un nou producator alaturandu-se cursei pentru cel mai rapid SSD PCI-E 4.0, mai ales in conditiile in care performanta si pretul sunt la inaltime.

Acum… ramane de vazut ce pregatesc gigantii acestui domeniu si ma refer aici la Samsung, Kioxia si Kingston, care ar trebui sa se alature in curand clubului producatorilor de SSD-uri PCI-E 4.0. Nu in ultimul rand, sunt curios cum se comporta modelul FireCuda 520 al celor de la Seagate, acesta fiind deja prezent pe piata. Cert este ca 2020 este un an bun pentru stocare si sunt convins ca vom vedea in curand din ce in ce mai multe SSD-uri PCI-E 4.0 in magazine.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sabrent Rocket NVMe 4.0 & Sabrent Rocket Q NVMe

  1. Cristi a scris pe:

    http://bit.ly/2PW7Qvx
    Foarte tare, pe cand si pe meleagurile noastre?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Amazon livreaza si la noi in tara

Lasa-ne un comentariu: