Review – Seagate FireCuda 520 1TB PCIe 4.0 SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 27 March, 2020.

Seagate FireCuda 520

 
Una dintre noutatile aduse de ce-a de-a 3-a generatie AMD Ryzen a fost conectivitatea PCI-E 4.0, benefica atat pentru viitoarele generatii de placi video, cat si pentru solutiile de stocare rapide. Astfel, anul trecut si-au facut aparitia SSD-urile NVMe PCI-E 4.0, iar noi v-am povestit pana acum despre implementarile AORUS, Corsair si Sabrent.

Din pacate, in acest moment nici una dintre implementarile prezentate de noi nu mai este in stoc. Exista insa un alt model, de la un producator binecunoscut de hard-disk-uri, care este disponibil in magazine chiar in acest moment. Ma refer, desigur, la Seagate FireCuda 520, primul SSD PCI-E 4.0 din portofoliul Seagate, disponibil in 3 versiuni, in functie de capacitate (500 GB, 1TB si 2TB).

Seagate este unul dintre cei mai mari producatori de solutii de stocare din lume si chiar daca sunt binecunoscuti pentru hard-disk-uri, nu au neglijat segmentul SSD-urilor, seria Seagate FireCuda 520 fiind lansata pe piata in Noiembrie 2019. Fiind vorba despre o companie de dimensiuni respectabile, asigurarea stocurilor nu a reprezentat o problema pentru cei de la Seagate, astfel incat, in momentul de fata intreaga serie FireCuda 520 este disponibila in magazinele noastre.

Modelul de 500GB poate fi achizitionat pentru ~740 RON, modelul de 1TB pentru ~1450 RON iar modelul de 2TB costa aproximativ 2400 RON. Astazi vom vedea cum se comporta in practica modelul de 1TB.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Seagate FireCuda 520 1TB PCIe 4.0 SSD

Lasa-ne un comentariu: