SSD Round-up 2012 – A-Data, Corsair, Kingston, Silicon Power si Verbatim

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 12 July, 2012.

 

CrystalDiskMark 3.0.1

 

CrystalDiskMark are marele avantaj ca putem seta genul de date cu care sa lucreze programul: compresibile (0Fill) sau incompresibile (Random). Daca folosim date incompresibile, rezultatele sunt similare cu cele obtinute de AS SSD Benchmark cu exceptia unei foarte importante diferente: ambele efectueaza mai multe rulari, numai ca AS SSD inregistreaza valoarea medie a rularilor in timp ce CDM inregistreaza valoarea maxima. Acesta este motivul pentru care am prezentat rezultatele AS SSD Benchmark mai devreme in timp ce pentru CrystalDiskMark avem altceva planuit.

Am decis sa profit de faptul ca putem masura cu acelasi program si implicit cu aceeasi cantitate de date atat performanta in lucrul cu date compresibile cat si cu date incompresibile. Dupa ce am efectuat cele doua seturi de masuratori, am impartit rezultatul obtinut cu date incompresibile la rezultatul obtinut cu date compresibile. Rezultatul ne arata pierderea de performanta suferita, o valoare cat mai apropiata de 1 fiind de preferat.

 

 

 

La capitolul de citire secventiala inafara de SSD-urile echipate cu memorii Async NAND sau cele fara interleaving, restul sunt aproape de 1; la scriere insa lucrurile nu stau chiar atat de bine pentru SSD-urile Sandforce. Aici viteza NAND-ului si rank-ul interleaving-ului sunt foarte importante, drept urmare cel mai bun rezultat este obtinut de HyperX 3K 240GB (0.64). Cu rezultate de 0.3-0.36 urmeaza SSD-urile de 120GB ce au 2-way interleaving, la urma ramanand Silicon Power V30 60GB (0.16).

 

Comentarii

9 comentarii la: SSD Round-up 2012 – A-Data, Corsair, Kingston, Silicon Power si Verbatim

 1. Mircea a scris pe:

  Nu vreau sa fiu carcotas dar de ce nu ai introdus si seria 330 si 520 de la Intel in aceste teste?Si in legatura cu Corsair Performance Pro a avut si el ceva probleme de firmware spun ca (a avut) pentru ca a trecut ceva timp decand nu am mai urmarit forumul Corsair si presupun ca s-au rezolvat.

 2. Monstru a scris pe:

  Am introdus in test SSD-urile primite la test. Asa as fi vrut sa vad si Vertex 4 testat, dar daca nu s-au miscat in timp util cei de la OCZ…asta este…

 3. Mircea a scris pe:

  Oricum eu va multumesc pentru testele facute,si sper sa ramaneti la fel de corecti si pe viitor.Pentru ca in review-urile de pe Youtube si anumite siteuri de pe afara nu prea mai am incredere.Bafta

 4. ilie a scris pe:

  va rog. sa ma ajute si pe mine cineva ,vreu sa fac ovarclock. la procesor..intel.quad 8400..va rog. sa ma ajute cineva..

 5. matose Post author a scris pe:

  Salut,

  Posteaza te rog frumos pe forum si cu siguranta cineva iti va raspunde!

  Bafta

 6. Kalko a scris pe:

  Multumim de test. As avea si eu o intrebare. Momentan am 2x1tb bar multumescacuda 7.12 raid 0 pe placa cu chipset p35 (sata2) iar pe viitor as vrea upgrade la z77 la care as pune ori un agility 3 de 120gb ori 2×60. cum e mai rapid. mentionez ca folosesc foarte mult photoshop. si inca o chestie Hdd-urile vor ramane raid 0 si pe placa noua, vor ramane datele pe ele intacte sau trebuie sa-ma fac backup?

 7. Ovi a scris pe:

  Fara Samsung 830? Pacat, ar fi fost gama completa!

 8. kt133 a scris pe:

  Preconizati si un test cu Vertex4? Odata cu aparitia ultimelor 2 firmware-uri performanta s-a imbunatatit simtitor. Sau asteptati si aparitia Corsair-ilor Neutron GT si GTX pentru un update consistent al round up-ului. Apropo au inceput sa apara SSD uri cu ONFI 3.0?

 9. Cosmin a scris pe:

  Eu sper la o confruntare OCZ Vertex 4,Plextor M5 Pro si Corsair Neutron GTX. 🙂

Lasa-ne un comentariu: