SSD Round-up 2012 – A-Data, Corsair, Kingston, Silicon Power si Verbatim

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 12 July, 2012.

 

Concluzii

In testul de azi s-au facut remarcati Corsair Performance Pro 256GB care demonstreaza ca se poate realiza un SSD performant si fara controller Sandforce, dar si HyperX 3K 240GB care este la fel de rapid ca fratele sau mai mare (cele 3000 de cicluri oricum nu ne afecteaza prea mult pentru ca produsul o sa fie uzat moral mai repede decat durata lui de viata).

Trecand la SSD-urile mai mici, observam faptul ca Sandforce 2 se poate descurca bine mersi cu Over-provisioning setat la 0% fara penalizari de performanta. Asadar aplaudam AData pentru initiativa si ne putem bucura linistiti de cei 8GB in plus.

SSD-urile de 60GB  tot nu merita din punct de vedere al performantei, recomandarea mea fiind sa faceti efortul pana la un SSD de 120GB – 128GB. Acest pas in plus merita atat din punct de vedere al spatiului in plus cat si a diferentei de performanta. Personal as opta pentru un SSD bazat pe controller Marvell, pentru ca imi place sa stiu ca ma pot bucura de o performanta constanta indiferent de situatie. Bine, asta cel putin pana vom testa noile revelatii: Indilinx Everest 2 si Link_A_Media Devices.

 

 

Comentarii

9 comentarii la: SSD Round-up 2012 – A-Data, Corsair, Kingston, Silicon Power si Verbatim

 1. Mircea a scris pe:

  Nu vreau sa fiu carcotas dar de ce nu ai introdus si seria 330 si 520 de la Intel in aceste teste?Si in legatura cu Corsair Performance Pro a avut si el ceva probleme de firmware spun ca (a avut) pentru ca a trecut ceva timp decand nu am mai urmarit forumul Corsair si presupun ca s-au rezolvat.

 2. Monstru a scris pe:

  Am introdus in test SSD-urile primite la test. Asa as fi vrut sa vad si Vertex 4 testat, dar daca nu s-au miscat in timp util cei de la OCZ…asta este…

 3. Mircea a scris pe:

  Oricum eu va multumesc pentru testele facute,si sper sa ramaneti la fel de corecti si pe viitor.Pentru ca in review-urile de pe Youtube si anumite siteuri de pe afara nu prea mai am incredere.Bafta

 4. ilie a scris pe:

  va rog. sa ma ajute si pe mine cineva ,vreu sa fac ovarclock. la procesor..intel.quad 8400..va rog. sa ma ajute cineva..

 5. matose Post author a scris pe:

  Salut,

  Posteaza te rog frumos pe forum si cu siguranta cineva iti va raspunde!

  Bafta

 6. Kalko a scris pe:

  Multumim de test. As avea si eu o intrebare. Momentan am 2x1tb bar multumescacuda 7.12 raid 0 pe placa cu chipset p35 (sata2) iar pe viitor as vrea upgrade la z77 la care as pune ori un agility 3 de 120gb ori 2×60. cum e mai rapid. mentionez ca folosesc foarte mult photoshop. si inca o chestie Hdd-urile vor ramane raid 0 si pe placa noua, vor ramane datele pe ele intacte sau trebuie sa-ma fac backup?

 7. Ovi a scris pe:

  Fara Samsung 830? Pacat, ar fi fost gama completa!

 8. kt133 a scris pe:

  Preconizati si un test cu Vertex4? Odata cu aparitia ultimelor 2 firmware-uri performanta s-a imbunatatit simtitor. Sau asteptati si aparitia Corsair-ilor Neutron GT si GTX pentru un update consistent al round up-ului. Apropo au inceput sa apara SSD uri cu ONFI 3.0?

 9. Cosmin a scris pe:

  Eu sper la o confruntare OCZ Vertex 4,Plextor M5 Pro si Corsair Neutron GTX. 🙂

Lasa-ne un comentariu: