ASUS Maximus VIII Extreme – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 May, 2016.

ASUS Maximus VIII Extreme

 

Placile de baza echipate cu PCH-ul Intel Z170 dedicate overclocking-ului au aparut pe piata mult mai tarziu decat placile de baza destinate utilizatorilor normali, dar ne vom putem bucura de ele timp de cel putin doua generatii. Desi procesoarele din seria Kaby Lake vor vedea lumina zilei peste cateva luni, se pare ca acestea vor fi lansate alaturi de PCH-urile Intel din seria 200 dar vor fi compatibile si cu placile de baza actuale cu socket LGA1151. Asta este cu atat mai bine cu cat avem pe piata cateva modele de placi de baza Z170 cu adevarat reusite.

Desi majoritatea overclockerilor extremi prefera sa foloseasca Maximus VIII Impact datorita potentialului de overclocking mai mare in ceea ce priveste memoriile (doar doua sloturi, traseele sunt mai scurte) nava amiral a seriei ROG ramane Maximus VIII Extreme, adica exact subiectul nostru de astazi. Odata cu trecerea anilor importanta placii de baza in obtinerea rezultatelor de overclocking a scazut treptat, in contrast cu calitatea siliciului procesorului care a devenit de o importanta cruciala.

Totusi, nu putem sa nu recunoastem faptul ca o placa de baza reusita ne poate ajuta, facandu-ne viata mult mai usoara atunci cand lucram in conditii extreme sau in cazurile cand avem nevoi specifice cum ar fi overclocking multi-card sau overclokcing extrem al memoriilor. Deja am fost impresionati de Maximus VIII Hero, asadar sa vedem cu ce vine in plus varianta Extreme si daca se justifica sau nu pretul cerut in plus.

 

1

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: