P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2010.

Part 3

.
Stiu, stiu, a trecut ceva vreme de cand am publicat partea a doua, de Craciun, acum a venit Pastele si vede lumina zilei ce-a de-a treia parte a round-up-ului nostru, si voi va intrebati pe buna dreptate daca mi-am propus sa public cate un episod cu ocazia fiecarei sarbatori crestine importante. Nu domnilor, nu. Cea de-a patra parte nu va fi publicata de Sf Gheorghe, nu mi-am propus sa urmaresc calendarul ortodox. Si nu, nu am uitat de acest round-up. Distanta mare intre articole se datoreaza unui cumul de factori, si as aminti aici Cebit-ul, lansarea procesoarelor cu 6 nuclee, lansarea celei mai noi generatii de placi video Nvidia, faptul ca azotul, din pacate, nu curge la robinet, si nu in ultimul rand, faptul ca Intel nu are in plan nici un chipset nou pentru anul acesta, deci nu trebuie sa va faceti griji, pentru socket-ul LGA 1156 vom avea in continuare de-a face cu P55 si H55. Nu in ultimul rand, a trecut mai bine de jumatate de an de la lansarea placilor de baza cu chipset P55, deci toti subiectii testului de fata au avut suficient timp pentru a ajunge la maturitate (ma refer la cele mai noi versiuni de BIOS, desigur).

Acestea fiind zise, astazi ne vom ocupa de o placa de baza deosebita, nava amiral a celor de la EVGA atunci cand vine vorba de P55. EVGA P55 Classified 200 este un produs exclusivist, care se adreseaza in special pasionatilor de overclocking. Din acest motiv, nu a fost facut nici un fel de rabat atunci cand vine vorba de calitatea constructiei sau de dotari, P55 Classified fiind la fel de dotata ca si surorile mai mari echipate cu chipset-ul X58. Evident, acest lucru se reflecta si in pret, motiv pentru care EVGA P55 Classified nu a fost listata nici pana acum in oferta importatorului autohton. Pe de o parte, acest lucru este de inteles, pretul fiind destul de mare pentru platforma careia i se adreseaza (P55). Pe de alta parte, P55 Classified este un fel de Rolls Royce al placilor de baza cu chipset P55, fiind probabil cea mai dotata dintre acestea. Din multe puncte de vedere, pentru overclockerii extremi, interesati de performante maxime pe socket LGA 1156, aceasta este placa. Evident, treaba noastra este sa analizam performanta de care este capabila aceasta placa de baza si sa stabilim daca reuseste sa se distanteze de produsele concurente, in conditiile in care suprematia platformei LGA 1156 este disputata intens de catre toti marii producatori. Sa vedem ce stie EVGA P55 Classified 200.
.

Comentarii

4 comentarii la: P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

  1. Paste Fericit si tie!!! Nice review man, as we always expect from you. Cheers

  2. criminala placa si pretul pe masura…

  3. ar trebui sa-mi iau si eu o placa din asta

  4. darth a scris pe:

    Super si apreciem efortul depus ,chiar stiu ce inseamna… .Intrucat segmentul de gaming la romani e redus si lovit puternic de lipsa de $$$ AMD se dovedeste a fi singura posibiliate de a construi un sistem contemporan la un pret “romanesc”.De aceea am o rugaminte si pt fanii AMD (fie ei din convingere sau necesitate) :un review la noul chipset GX890 eventual cand apare luna aceasta Phenom II X6.Bine ar fi si acum iar cand apare x6 un follow-up cu cele 3 noi modele ,De asemenea daca se poate ,si review-uri la placi de baza din segmentul sub 100$ care reprezinta majoritatea pietei si nu se gasesc informatii pe nicaieri.Nu ma refer la ceva complicat daca se poate un roudup masiv cate 10 placi teste generic ,stabilitate si ceva performanta fiind punctele cheie.Stiu ca acest site este dedicat O.C. dar majoritatea celor care va citesc nu isi permit placi grozave precum cea din minunatul articol

Lasa-ne un comentariu: