Prezentare – ASRock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 August, 2017.

BIOS

 
Pentru cei care vor achizitiona aceasta placa de baza simt nevoia sa fac cateva precizari legate de BIOS. Astfel, in tab-ul OC Tweaker avem la dispozitie 4 categorii, mai precis CPU Configuration, DRAM Configuration, Voltage COnfiguration si FIVR Configuration. La capitolul Voltage Configuration putem seta majoritatea tensiunilor importante (memorie, VTT, PCH, etc), insa CPU Input voltage nu reprezinta vCore-ul (tensiunea aplicata procesorului).

Pentru a seta vCore-ul trebuie sa intrati in categoria FIVR Configuration, sa activati Override Mode la capitolul CPU vCore Voltage Mode si sa setati manual valoarea dorita in campul vCore Override Voltage. Mare atentie, pentru ca daca veti confunda CPU Input Voltage cu vCore Override Voltage, veti aplica o tensiune semnificativ mai mare decat cea necesara, ceea ce va duce la obtinerea unui consum foarte ridicat, respectiv a unor temperaturi greu de stapanit de catre solutiile de racire pe aer.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – ASRock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9

  1. doru bm a scris pe:

    Pentru un viitor sistem doar de gaming, decat un sistem pe aceasta platforma –scumpa– cu un i7 7800X 6C/12T cred ca mai rentabil va fi un i7 8700k 6C/12T pe noua platforma.

  2. Daniel Necula a scris pe:

    Sa si apara odata seria caffe lake … ca si eu ma gandeam sa imi fac alt sistem … ca deja 2500k e putin cam vechi si ma gandeam la o placa de baza pe socket 2066 si tocmai luasem 32 gb ddr4 .. dar mai bine astept seria 8. cu noul chipset serie 300 …. sau ce va fi .

Lasa-ne un comentariu: