Prezentare – Supermicro C7Z270-PG
Concluzii
Asa cum era de asteptat, Supermicro avanseaza in ceea ce priveste placile sale de baza destinate segmentului consumer, Supermicro C7Z270-PG fiind impresionanta din punct de vedere al dotarilor dar si al calitatii constructiei. BIOS-ul care mi-a creat mari probleme de cap in cazul modelelor anterioare functioneaza normal, avem chiar si profile de overclocking cu care putem lucra. Daca procesorul suporta, C7Z270-PG poate urca frecventa acestuia la 5GHz in timp ce majoritatea kiturilor de memorie ar trebui sa functioneza fara probleme cu profilul XMP 2.0 pana la 3733MHz.
Nu vom sparge recorduri de overclocking cu Supermicro C7Z270-PG, dar o putem folosi pentru a construi un sistem stabil pentru lucrul de zi cu zi. VRM-ul solid, cele 4 sloturi PCI-Express distantate corect ce pot gazdui o configuratie multi-card SLI sau Crossfire de pana la 4 placi sau cele 4 sloturi de mare viteza pentru SSD-uri NVMe (2 x U.2 + 2 x M.2) ce pot fi configurate in RAID sunt dotari mai rar intalnite pe placile de baza din zona consumer.
Pretul de vanzare in schimb ar putea influenta multi dintre cumparatori sa se orienteze spre alte modele, pentru ca ajunge la 270 euro. Adica exact cat ASUS Maximus IX Apex, AORUS Z270X-Gaming 7 sau MSI Z270 MPower Gaming Titanium, placi net superioare in ceea ce priveste overclocking-ul, solutia audio sau customizarea sistemului (profile extinse pentru ventilatoare, iluminare RGB, etc).
Totusi nici una dintre ele nu are chip PLX, VRM server-grade sau 4 porturi USB 3.1 Gen 2, precum placa testata astazi. Aceste dotari costa, fiind alegerea celor de la Supermicro de a le include pe toate intr-un singur model. Totul depinde de nevoile voastre in calitate de consumatori, cert este ca o anumita categorie de oameni vor aprecia ceea ce are de oferit Supermicro C7Z270-PG si o vor alege in dauna modelelor concurente de la ASUS, AORUS sau MSI.
Comentarii