Prezentare – Supermicro C7Z270-PG

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 7 July, 2017.

 

 

Dimensiunea placii depaseste usor standardul ATX in ceea ce priveste lungimea, dar ar trebui sa fie compatibila cu majoritatea carcaselor de pe piata. Avem radiatoare din aluminiu atat pentru VRM cat si pentru PCH sau chipul PLX PEX8747 aflat intre primul slot PCI si CPU. Cele 4 sloturi PCI-Express 3.0 16x pot functiona in mod 16x / – / 16x / – cand sunt doar doua placi video montate sau 8x / 8x / 8x / 8x cand sunt populate in intregime. Mai avem disponibil si un slot PCI-Express 3.0 4x in caz ca avem o placa de retea, sunet sau captura.

In coltul din dreapta sus sunt dispuse butoanele iluminate Power si Reset, precum si un switch pentru resetarea BIOS-ului. Debug LED-ul este amplasat langa porturile U.2, o locatie destul de inaccesibila atunci cand avem instalata o configuratie multi-GPU. Pentru SSD-urile NVMe avem la dispozitie doua sloturi M.2 conectate direct la PCH, lane-urile unuia dintre ele fiind impartite cu unul din porturile U.2.

Solutia audio folosita de Supermicro pentru C7Z270-PG este bazata pe codec-ul ALC1150 de la Realtek, condensatoare dedicate pentru audio de la ELNA precum si un amplificator operational OPA1612 de la Texas Instruments dedicat amplificarii iesirii de casti de pe panoul frontal. Suportul HDMI 2.0 pentru placa video integrata este asigurat de un controller Parade PS175HDM.

 

 

In coltul din dreapta-jos, chiar langa radiatorului PCH-ului, se afla cele 6 porturi S-ATA 6Gbps native PCH-ului Z270. In loc sa implementeze conectivitate SATA Express, care s-a dovedit inutila de-a lungul timpului din cauza lipsei dispozitivelor compatibile, Supermicro a ales sa doteze placa cu doua porturi U.2 – mult mai rapid – care pot fi configurate in RAID impreuna cu cele M.2 (maxim 3 porturi active simultan).

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: