Review – ASUS ROG Crosshair X870E Hero

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 September, 2024.

PCB si conectivitate

 

ASUS ROG Crosshair X870E Hero ofera doua sloturi PCI-Express 5.0 x16 echipate cu tehnologia de retentie Q-Release Slim, 3 conectori M.2 PCIe 5.0, 2 conectori M.2 PCIe 4.0, respectiv 4 conectori S-ATA 3 si un conector SlimSAS (PCIe 4.0 x4). Toti cei 3 conectori M.2 PCIe 5.0 sunt suportati de procesor, insa numai unul dintre acestia (M.2_1) beneficiaza de o linie separata, independenta de cele 2 sloturi PCIe x16.

In cazul folosirii slotului M.2_3, primul slot PCIe 5.0 va rula in mod x8, in timp ce al doilea va rula x4. Daca sunt utilizate atat M.2_2, cat si M.2_3, atunci cel de-al doilea slot PCIe 5.0 va fi dezactivat.

Fiind vorba despre o placa de baza din seria Republic of Gamers, ASUS ROG Crosshair X870E Hero este dotata cu butoane on-board (Power, ReTry si FlexKey) si Debug LED. Alte dotari includ doi conectori USB 3.2 Gen 1 frontali, care pot suporta un maxim de 4 porturi de 5 Gbps, 2 conectori USB 3.2 Gen 2×2 (20 Gbps) Type-C frontali, dintre care unul suporta incarcare PD/QC4+ de pana la 60W.

Conectivitatea LAN este asigurata de un conector Intel 2.5Gb si unul Realtek 5Gb (RTL8126), alaturi de o solutie Wi-Fi 7 si Bluetooth 5.3 (MediaTek MT7927). Cele 2 porturi USB4 (40 Gbps) de pe panoul din spate sunt furnizate de un controller ASMedia ASM4242, care utilizeaza o conexiune PCIe 4.0 x4 pentru a asigura latimea de banda necesara.

La capitolul audio, intalnim o solutie ROG SupremeFX 7.1 bazata pe un Realtek ALC4082, iar pentru iesirea de casti frontale, avem un DAC separat ESS Sabre ES9219Q. Aditional, ASUS utilizeaza capacitori ELNA optimizati pentru audio, precum si separarea traseului de masa intre placa de sunet si restul placii de baza.

 

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – ASUS ROG Crosshair X870E Hero

  1. Pixell a scris pe:

    Salut!
    Da, AMD are produse foarte competitive si foarte performante. Cu cat mai multe inovatii, cu atat mai bine pentru noi, consumatorii.
    Multumim Lab501.ro pentru review-uri!
    La multi ani!
    Pixell 🙂

  2. Cornel a scris pe:

    Reusita implementarea ASUS, felicitari pentru review!

  3. Marius M. a scris pe:

    Mulțumim LAB501 pentru review-ul excelent!
    Intenționez să fac un upgrade la o platformă cu chipset X870 și eram curios să aflu de ce e capabil flagship-ul Asus din această generație.

  4. Lucian Pop a scris pe:

    Foarte bun review. Pentru noul sistem pe AM5 intentionez sa merg tot pe un Asus ROG Hero (pe AM4 sunt pe ROG Hero, foarte multumit).

  5. Valentin Datcu a scris pe:

    Felicitări pentru review, Matose!

  6. Nooxy a scris pe:

    Reusita implemantarea! Felicitari pentru articol!

  7. Florin a scris pe:

    In primul rind, La Multi Ani ! si o cupa de sampanie pentru voi.
    In al doilea rind, as avea o intrebare pe care sa le-o adresati firmelor producatoare cu prima ocazie.
    Pe linga formatul “calsic” ATX, de ce nu se insista si pe formatele: mATX, mITX ?
    Nu vreau sa vorbesc in numele marii majoritati dar, tendinta din ultimii ani este vizibila. Detinatorii, viitori detinatori de placi de baza isi doresc PC-uri mici, implicit, placi de baza mici si/sau mini-PC-uri.
    De ce nu se insista si pe acest segment – mai mult – din partea firmelor producatoare ?
    La citi reprezentati au in Media, de ce nu mai fac citeva sondaje, chestionare, sa re-/constate care este tendinta cumparatorului ? Ce ii impiedica ? Deoarece nimeni nu ar avea de pierdut: atit ei (producatorii) si utilizatorii spre bucuria lor.
    In urma mai multor chestionare, rubrici cu diferite intrebari pentru diferite componente de pe mai multe site-uri, reviste online, marea majoritate au aratat cum tendinta utilizatorului final, este spre detinerea un mic PC, portabil, cu componente mici etc.
    Pe de alta parte, alti producatori mai mici sau mai mari (de mini PC-uri, componente) au speculat acest aspect prin marirea preturilor… Aici fiind alta discutie.

    Va multumesc pentru intelegere.

Lasa-ne un comentariu: